Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ντέρμπι λεπτών ισορροπιών στο ΟΑΚΑ

Μόλις τρεις μέρες μετά την αναμέτρησή τους για το πρωτάθλημα, ΑΕΚ και Ολυμπιακός τίθενται σήμερα εκ νέου αντιμέτωποι στο ΟΑΚΑ για τους «8» του Κυπέλλου, με το σκορ του πρώτου αγώνα να καθιστά την εν λόγω ρεβάνς την πλέον αμφίρροπη της προημιτελικής φάσης.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο καθιστά ιδιαίτερα λεπτές τις ισορροπίες μεταξύ των δύο αντιπάλων για σήμερα, ενώ την ίδια ώρα η νίκη της ΑΕΚ με 2-1 στον αγώνα που μεσολάβησε για το πρωτάθλημα έχει τη δική της βαρύτητα στην ψυχολογία των δύο ομάδων. Στην «Ενωση» η κατάσταση μοιάζει ιδανική, ωστόσο ο τεχνικός της, Μανόλο Χιμένεθ, συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στους παίκτες του, αφού όπως τόνισε ο Ολυμπιακός ψάχνει ευκαιρία να αντιδράσει για την ήττα του την περασμένη Κυριακή. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πληρώσουν τους αντιπάλους τους με το ίδιο νόμισμα, και μια νίκη - πρόκριση μέσα στο ΟΑΚΑ, πέραν της παρουσίας στα ημιτελικά της διοργάνωσης, θα αποτελέσει γι' αυτούς και το καλύτερο ψυχολογικό «βάλσαμο». Στα αμιγώς αγωνιστικά, από πλευράς ΑΕΚ ο Λιβάγια πολύ δύσκολα θα δώσει το «παρών», εξαιτίας της επιδείνωσης του τραυματισμού του. Από τον Ολυμπιακό απών θα είναι ο Ενγκελς, ενώ ο Ομάρ, παρά τις ενοχλήσεις του, μπήκε στην αποστολή.

Στους άλλους δύο σημερινούς επαναληπτικούς, η ΑΕΛ κρατά την τύχη στα χέρια της για την πρόκριση στην τετράδα, φιλοξενώντας τον ΠΑΣ, τον οποίο έχει νικήσει με 2-1 στον πρώτο αγώνα στα Γιάννενα. Προβάδισμα για την πρόκριση έχει και ο Πανιώνιος, που στη Λαμία υπερασπίζεται τη νίκη του με 1-0 στη Νέα Σμύρνη.

Η αυλαία της προημιτελικής φάσης πέφτει αύριο στο Περιστέρι, με αντιπάλους τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ. Στον πρώτο αγώνα ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε επικρατήσει με σκορ 2-0.

  • Το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ: ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα (17.15 - Cosmote Sports 2), AEK - Oλυμπιακός (19.30 - Cosmote Sports 1), Λαμία - Πανιώνιος (21.45 - Cosmote Sports 2). ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ: Ατρόμητος - ΠΑΟΚ (19.30 - Cosmote Sports 1).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ