Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αρνείται να απαντήσει γιατί έγινε έλεγχος από το ΣΔΟΕ...

...και να δώσει αναλυτικό απολογισμό των πεπραγμένων του

Την απαράδεκτη στάση του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (ΕΚΕ), που αρνείται πεισματικά να δώσει σαφή και αναλυτικό απολογισμό των πεπραγμένων του που αφορούν στα οικονομικά του ΕΚΕ, όπως και να δώσει σαφή απάντηση για το λόγο που δέχθηκε έλεγχο από τον ΣΔΟΕ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Ταξική Ενότητα» (συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ), τονίζοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν συνέδριο και εκλογές χωρίς πλήρη και αναλυτικό έλεγχο για τα οικονομικά.

Η «Ταξική Ενότητα» αναφέρει ότι το προεδρείο του ΕΚΕ επιχείρησε «να επισπεύσει το συνέδριο, κρατώντας τα μέλη του ΔΣ και όλους τους εργαζόμενους στο σκοτάδι, μην απαντώντας στα ερωτήματα που επανειλημμένα θέτουν οι εκπρόσωποι της "Ταξικής Ενότητας": Τι ήταν αυτό που προκάλεσε τον έλεγχο του ΣΔΟΕ; Από ποιον διατάχθηκε ο έλεγχος; Τι έγγραφα ζητήθηκαν από το προεδρείο και την πλειοψηφία του ΔΣ να προσκομιστούν; Τι έγγραφα προσκομίστηκαν τελικά και ποιο το περιεχόμενό τους;

(...) Το επιχείρημά τους ότι δήθεν "θα υπάρχει ενημέρωση για τα οικονομικά στο συνέδριο", προκαλεί περισσότερα ερωτήματα.

(...) Εμείς, οι εκλεγμένοι με την "Ταξική Ενότητα", αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια απόκρυψης από τους εργαζόμενους της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του ΕΚΕ, πολύ περισσότερο να αναλάβουμε την ευθύνη για τους κινδύνους που εγκυμονεί ένας έλεγχος του ΣΔΟΕ για την πορεία του Εργατικού Κέντρου.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εκλεγμένο συνδικαλιστή, σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και στους υπόλοιπους συναδέλφους του ΔΣ του ΕΚΕ, να μην επιτρέψουν να περάσει η μεθόδευση του προεδρείου.

Συνέδριο και εκλογές χωρίς πλήρη και αναλυτικό έλεγχο για τα οικονομικά δεν μπορούν να γίνουν! Οι εκλεγμένοι με την "Ταξική Ενότητα" δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν τέτοια διαδικασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ