Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλει την επικίνδυνη κατάσταση των οχημάτων του δήμου

Τους κινδύνους που εγκυμονούν για εργαζόμενους και δημότες η κακή κατάσταση των οχημάτων των υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης και η απουσία μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια, αναδεικνύει η ΔΑΣ, με αφορμή τροχαίο που σημειώθηκε την περασμένη βδομάδα, στο οποίο είχε εμπλακεί σάρωθρο του δήμου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 31 Γενάρη, όχημα - σάρωθρο του δήμου Θεσσαλονίκης τράκαρε από πίσω Ι.Χ. αυτοκίνητο στην οδό Κλεάνθους. Από το ατύχημα τραυματίστηκε η οδηγός του Ι.Χ., που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός του σάρωθρου προσπαθούσε να φρενάρει για πολλά μέτρα, αλλά το όχημα «τσουλούσε» στο οδόστρωμα. Η διοίκηση του Δήμου, μέσω του γενικού γραμματέα έκανε λόγο για «ολισθηρότητα του οδοστρώματος» από νερά που υπήρχαν.

Η ΔΑΣ θυμίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχει καταγγείλει πολλές φορές την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετά οχήματα του δήμου και γενικότερα τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, με ανακοινώσεις, καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας, παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τον Οκτώβρη του 2017, σε παρέμβαση των εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέλος της ΔΑΣ είχε κάνει ειδική αναφορά και στα φθαρμένα - επικίνδυνα λάστιχα που φέρουν οχήματα του δήμου.

Στις 25/1/2018, η ΔΑΣ κατέθεσε νέα καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη μη απόδοση στους εργαζόμενους των Μέσων Ατομικής Προστασίας και για τις συνθήκες εργασίας στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Και σημειώνει: «Εχουμε ξανατονίσει ότι η διοίκηση Μπουτάρη, πατώντας πάνω στη νομοθεσία και την κυβερνητική πολιτική, αντιμετωπίζει ως κόστος, που πρέπει να μειώσει, τα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια. Από αυτήν την πολιτική έχουμε θρηνήσει θύματα στο δήμο Θεσσαλονίκης. Κινδυνεύουν και εργαζόμενοι και δημότες. Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν. Οι υπουργοί Εργασίας και Εσωτερικών το μόνο που κάνουν είναι να καταμετρούν θύματα και σακατεμένους, που στον κλάδο των εργαζομένων των δήμων, τα τελευταία χρόνια, είναι δεκάδες.

Τα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια, τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας, θα τις επιβάλει μόνο ο αγώνας και η δράση των εργαζομένων και γι' αυτό το θέμα. Κόντρα και στους κολαούζους της διοίκησης Μπουτάρη, όπως είναι η πλειοψηφία του ΣΕΔΘ, που αρκούνται μόνο σε διαπιστώσεις και ευχολόγια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ