Τρίτη 13 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΕΪΤ
«Πάρτι» μονοπωλίων για την «ανοικοδόμηση» του Ιράκ...

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.--

Νέο «πάρτι» για διεθνή τραπεζικά, κατασκευαστικά και ενεργειακά μονοπώλια στήθηκε από την Κυριακή στο Κουβέιτ για την «ανοικοδόμηση» του κατεστραμμένου από τις πολυετείς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, Ιράκ. Οι θύτες του ιρακινού λαού έρχονται τώρα ως δήθεν σωτήρες και επικαλούνται τις καταστροφές του «Ισλαμικού Κράτους», που είναι δημιούργημα των ιμπεριαλιστών.

Οι ανάγκες της χώρας υπολογίζονται σε τουλάχιστον 88 δισεκατομμύρια δολάρια, για την αποκατάσταση ζημιών σε κατοικίες και σε εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στην τριήμερη διάσκεψη, που ολοκληρώνεται σήμερα, συμμετέχουν περιφερειακοί και διεθνείς οργανισμοί, ωστόσο οι ΗΠΑ, που θα εκπροσωπηθούν από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, δεν αναμένεται αυτήν τη φορά να ανακοινώσουν «νέα βοήθεια». Θα αρκεστούν στην άσκηση πιέσεων σε τραπεζικά μονοπώλια, ώστε να αναλάβουν αυτά ένα μεγάλο μέρος του κόστους ανοικοδόμησης.

  • Ενας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως ο αρχηγός της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, «είναι ζωντανός» και περιθάλπεται σε νοσοκομείο «εκστρατείας» στην περιοχή Τζαζιρέ της βορειοανατολικής Συρίας, μετά τον τραυματισμό του σε αεροπορικές επιδρομές. Ο Ιρακινός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι ο αρχηγός των τζιχαντιστών «υποφέρει από τραυματισμούς, διαβήτη και κατάγματα στο σώμα και τα πόδια, που τον εμποδίζουν να περπατά χωρίς βοήθεια».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ