Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ
Προσδιορίστηκε στο ΣτΕ η αίτηση αναστολής

Προσδιορίστηκαν στην Ολομέλεια του ΣτΕ οι αιτήσεις για τον έναν εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών για το άσυλο. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας προσδιόρισε για τις 22 Φλεβάρη 2018 να συζητηθεί η αίτηση αναστολής για τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, στον οποίο έχει μεν χορηγηθεί άσυλο αλλά η σχετική απόφαση της Επιτροπής Ασύλου ανακλήθηκε, προσωρινά, μετά την παρέμβαση της κυβέρνησης. Παράλληλα, η κύρια αίτηση για τον ίδιο ορίστηκε να συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ, στις 4 Μάη 2018.

Οπως έγινε γνωστό, οι Ανεξάρτητες Επιτροπές Ασύλου, στις οποίες εκκρεμούν ακόμη οι αιτήσεις ασύλου των υπόλοιπων επτά Τούρκων αξιωματικών, αποφάσισαν να μη δημοσιεύσουν καμία απόφαση για χορήγηση ή μη ασύλου, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της αίτησης. Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί παραμένουν κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού - Αχαρνών.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση επρόκειτο να συζητηθεί στις 15 Φλεβάρη στο Διοικητικό Εφετείο, όμως οι συνήγοροι του Τούρκου αξιωματικού και η νομική διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες υπέβαλαν αίτημα στο ΣτΕ, που έγινε δεκτό, για να εκδικαστεί εκεί ως πρότυπη δίκη. Ετσι, η όποια απόφαση του ΣτΕ εκδοθεί για τον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους επτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ