Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις εντός ευρωατλαντικού πλαισίου

Σε ευχολόγια που κρύβουν το πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, αναγορεύοντας επιπλέον τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις σε «θεματοφύλακες» της ειρήνης και σταθερότητας, αναλώθηκαν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο.

«Επικίνδυνη κλιμάκωση» χαρακτήρισε το περιστατικό ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, που κάλεσε την κυβέρνηση «να ενημερώσει άμεσα εταίρους και συμμάχους για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η αποθράσυνση των γειτόνων μας», τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως στο Αιγαίο δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες».

Απαράδεκτες και προκλητικές χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, ξεπέρασε κάθε όριο. «Είτε του αρέσει, είτε όχι οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο είναι σε ισχύ», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ «καλώντας την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα να του υποδείξει τα όρια της καλής γειτονίας». Και αυτό με τη σειρά του κάλεσε την κυβέρνηση «να κινητοποιηθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο τώρα. Οχι σιωπηρά τετελεσμένα και στα Ελληνοτουρκικά».

Για επικίνδυνη κλιμάκωση μίλησε και το Ποτάμι, που κατηγορεί την Τουρκία ότι «αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες αστάθειας και ανασφάλειας στην περιοχή, όχι μόνο του Αιγαίου, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου» και την καλεί «να δείξει σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει τις εθνικιστικές πρακτικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ