Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΔΙΚΗ 35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία

Στις 20 Φλεβάρη, στις 11.30 π.μ., στα δικαστήρια Ευελπίδων

Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Τρίτη 20/2, στις 11.30 π.μ., με σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από τα Συνδικάτα», οργανώνει το ΠΑΜΕ, με αφορμή τη νέα δίκη 35 στελεχών του, που διώκονται για κινητοποίηση που οργανώθηκε το Γενάρη του 2013 στο υπουργείο Εργασίας.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την καταστολή και τις διώξεις, εναντίον των συνδικάτων και των εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, υπενθυμίζοντας ότι η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη επανέρχεται με νέα δίκη ενάντια στους συνδικαλιστές, που έχουν ήδη δικαστεί μια φορά για κατηγορίες που αφορούν την κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας στις 30/1/2013, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε - επί ΝΔ - υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

«Η δίκη εναντίον των στελεχών του ΠΑΜΕ έχει ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς», αναφέρει το ΠΑΜΕ, και υπογραμμίζει τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Μετά τις συλλήψεις των εργαζομένων των "Μarket In", το "ιδιώνυμο" για σύλληψη όποιου εμποδίζει πλειστηριασμούς, τα χημικά στους φοιτητές που διεκδικούσαν δωρεάν σίτιση και πολλά άλλα, επανέρχεται η δίωξη εναντίον 35 στελεχών του ΠΑΜΕ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η δίωξη εναντίον του ΠΑΜΕ είναι γραμμάτιο που εξοφλεί η κυβέρνηση απέναντι στους εργοδότες».

Στα σωματεία που καλούν στη συγκέντρωση τη μέρα της δίκης, προστίθεται το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο πρώην πρόεδρος του οποίου είναι ένας από τους 35 συνδικαλιστές που αντιμετωπίζουν κατηγορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ