Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ
«Το φως του γκαζιού»

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζει, σε συνεργασία, το έργο του Πάτρικ Χάμιλτον «Το φως του γκαζιού» στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» στις 25 (στις 19.15 και 21.15) και 26 Φλεβάρη (στις 21.15), σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν.

Γραμμένο το 1938, «Το φως του γκαζιού» ακολουθεί την παράδοση των σπουδαίων θρίλερ του Αλφρεντ Χίτσκοκ, της Αγκάθα Κρίστι. Στην Ελλάδα το έργο έτυχε πάντα θερμής υποδοχής όποτε παρουσιάστηκε στο θέατρο. Εχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο, με την Ινγκριντ Μπέργκμαν, σε σκηνοθεσία Τζορτζ Κιούκορ.

Στο Λονδίνο του 1890, κάθε βράδυ, όταν ο Τζακ πηγαίνει στην πόλη, η γυναίκα του η Μπέλλα μένει μόνη στο σπίτι και προσπαθεί να εξηγήσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση αντικειμένων, τα βήματα που ακούγονται στον πάνω όροφο που είναι άδειος και τις αυξομειώσεις που έχει το φως του γκαζιού. Μήπως τελικά έχει αρχίσει να τρελαίνεται; Η απειλή βρίσκεται στη φαντασία της ή μήπως αυτό το σπίτι κατοικείται από σκοτεινά μυστικά; Η απροσδόκητη εμφάνιση του αστυνομικού επιθεωρητή Ραφ θα φέρει στην επιφάνεια αποκαλύψεις που θα κλονίσουν τη σχέση του ζευγαριού.

Συντελεστές: Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν. Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα. Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Παίζουν: Στέφανος Κυριακίδης, Τάνια Τρύπη, Πασχάλης Τσαρούχας, Αλίκη Μπομποτά και η Μελίνα Βαμβακά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ