Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ»
Καταγγέλλει επικοινωνιακά παιχνίδια με αφορμή την επιχειρησιακή Σύμβαση

Στον επικοινωνιακό «βομβαρδισμό» γύρω από τη νέα επιχειρησιακή Σύμβαση, που έχει αφήσει στο σκοτάδι τους ίδιους τους εργαζόμενους, αναφέρεται η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης».

Οπως εξηγεί στην ανακοίνωσή της, «όλα ξεκίνησαν με την ανακοίνωση της εργοδοσίας και τα μισόλογα περί μισθολογικού και εργασιακού εξορθολογισμού», ενώ ακολούθησαν δεκάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, στις οποίες αναφέρονταν ορισμένοι από τους όρους. «Αλήθεια, αν είναι τόσο καλή αυτή η Σύμβαση όπως την παρουσιάζουν μέσω ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων, γιατί δεν την δίνουν στους εργαζόμενους και στη δημοσιότητα;», σχολιάζει η Επιτροπή Αγώνα. Η εν λόγω Σύμβαση δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους, ούτε στα κλαδικά σωματεία εμποροϋπαλλήλων, παρά τα σχετικά αιτήματά τους.

«Και ενώ αυτός ο χορός έχει στηθεί πάνω στις δικές μας πλάτες, ήρθε και η ανακοίνωση του επιχειρησιακού εργοδοτικού σωματείου, που αντί να φωτίσει λίγο την υπόθεση, αντιθέτως την συσκότισε περισσότερο», αναφέρει η Επιτροπή και συνεχίζει: «Σ' αυτήν την ανακοίνωση μας λένε πολλά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, αλλά τίποτα το χειροπιαστό για ό,τι αφορά το εργασιακό μας μέλλον». Οπως καταγγέλλει η Επιτροπή, το επιχειρησιακό σωματείο αναφέρει ότι «ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της εργοδοσίας (κάτι που έκανε πάντα άλλωστε)», ενώ καλεί τους εργαζόμενους να παραταχθούν πίσω από τα συμφέροντά της, ξεχνώντας κάθε διεκδίκηση για καλυτέρευση της ζωής τους.

«Αυτοί που πρωτοστάτησαν τόσο στην υπογραφή κλαδικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών, όσο και στην κατάργηση των κλαδικών, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας δεσμεύουν κάτω από μια επιχειρησιακή σύμβαση για την οποία δεν ενημερωθήκαμε και δεν ζητήθηκε και η γνώμη των εργαζομένων», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα και καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή όλων σε πλήρη απασχόληση. Υπογραφή κλαδικών Συμβάσεων υποχρεωτικά εφαρμοστέων από όλους. 920 ευρώ κατώτατος κλαδικός μισθός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ