Σάββατο 17 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 18 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, εξορμήσεις και αγωνιστικές αποφάσεις, συνδικάτα έχουν ριχθεί στη μάχη της ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων για το κρίσιμο μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Ηδη η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας έχει προκηρύξει πανοικοδομική απεργία για τις 14 Μάρτη διεκδικώντας υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, μέτρα προστασίας των ανέργων και αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Για την προετοιμασία της απεργίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4/3, στις 10 π.μ. στα γραφεία του (πλ. Κάνιγγος, Βερανζέρου 1). Σε στάση εργασίας προχωρούν στις 21/2 οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαλήρου, διεκδικώντας την υπογραφή εργοταξιακής Σύμβασης με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής συζήτησε τη δραστηριότητα του σωματείου με στόχο να διαμορφωθούν προϋποθέσεις για κλαδική κινητοποίηση και απεργία, μέσα στο Μάρτη, με αιχμή τη διεκδίκηση ΣΣΕ. Στηριγμένο στις αποφάσεις της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης, ολοκληρώνει προσχέδιο κλαδικής Σύμβασης με στόχο να αποτελέσει τη βάση, ώστε στο πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη να γίνουν συναντήσεις με όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, να ανοίξει πλατιά συζήτηση σε όλες τις σωματειακές επιτροπές, σε όλους τους χώρους δουλειάς. Το Συνδικάτο καλεί σε νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 7/3 (στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων).

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής καλεί σε συνεδρίαση του Συντονιστικού των σωματείων του κλάδου στις 5/3, στις 2 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Olympic Royal». Την ίδια μέρα, τα σωματεία θα προχωρήσουν σε μαζική παρέμβαση στην Ενωση Ξενοδόχων, στις 4.30 μ.μ. Παράλληλα, το κλαδικό Συνδικάτο έχει αποφασίσει το διήμερο 2 - 3 Μάρτη να είναι διήμερο εξορμήσεων και συσκέψεων σε επισιτιστικά καταστήματα και ξενοδοχεία για τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Σε απεργία προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες του ομίλου «Νηρέας» στη Θεσπρωτία, την Πέμπτη 22/2. Διεκδικεί: Υπογραφή ΣΣΕ, επαναφορά των μισθών στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από τις μειώσεις, καμία απόλυση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Την κινητοποίηση στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.

Αλλες δραστηριότητες

Τη βδομάδα που πέρασε έγιναν συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικές Συνελεύσεις σωματείων, ενώ τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν:

Στην Αττική, Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου Ξενοδοχείου «Metropolitan» στις 21/2, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων στις 25/2, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως) και του Συνδικάτου Ηλεκτρολόγων στις 26/2, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος).

Στην Αχαΐα, Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου Τροφίμων - Ποτών στις 4/3 και του Σωματείου Οικοδόμων Πάτρας στις 7/3.

Στη Ζάκυνθο Γενικές Συνελεύσεις από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 28/2 και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις 3/3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ