Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ
Οι καταγγελίες των εργοδοτικών συνδικαλιστών είναι τίτλος τιμής για τα σωματεία

Ως «τακτικές προπηλακισμών και βίαιων συμπεριφορών» από «μέλη του ΠΑΜΕ» επιχειρεί να παρουσιάσει η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της τη χτεσινή αγωνιστική παρέμβαση σωματείων στην ΠΟΕΕ-ΥΤΕ, ενάντια στην κατάπτυστη Σύμβαση που ετοιμάζουν ξενοδόχοι και εργοδοτικοί συνδικαλιστές.

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η σημερινή ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ αποτελεί τίτλο τιμής για τα σωματεία που οργανώνουν την πάλη απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου και αγωνίζονται για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.

Οι άνθρωποι του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και των μνημονίων της εργασιακής ειρήνης έχουν κάθε λόγο να σκούζουν απέναντι σε όποιον τους ξεμπροστιάζει αλλά και να καταγγέλλουν όποιον τολμάει να θίγει τα συμφέροντα των αφεντικών τους και να μπαίνει εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Γι' αυτό και στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης προτείνουν στον κλάδο του τουρισμού Συμβάσεις με μειώσεις και χωρίς ρεπό, μέχρι τελικής εξόντωσης της υγείας των ξενοδοχοϋπαλλήλων».

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, οι σημερινές παρεμβάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν γενικά και αόριστα από μέλη του ΠΑΜΕ, όπως η ΓΣΕΕ με κουτοπονηριά καταγγέλλει, αλλά ήταν πρωτοβουλία κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων που έχουν όνομα και υπογραφή», επισημαίνει το ΠΑΜΕ, και υπενθυμίζει πως 32 σωματεία έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην πρόταση της Ομοσπονδίας για την κλαδική Σύμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ