Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΣ-ΝΑΤ
Καλούν σε οργανωτική σύσκεψη αύριο

Σε οργανωτική σύσκεψη καλούν αύριο, Παρασκευή, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ - ΝΑΤ, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της Ενωσης Μηχανικών, για την οργάνωση αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων.

Αφορμή αποτέλεσε η εγκύκλιος που εξέδωσε στις 16/2 το υπουργείο Εργασίας, στην οποία προδιαγράφονται νέες περικοπές στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με βάση το νόμο - λαιμητόμο 4387/2016 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ηδη, την περασμένη Παρασκευή, με πρωτοβουλία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, έγινε έκτακτη σύσκεψη και παρέμβαση στα γραφεία της ΠΝΟ καταγγέλλοντας το ρόλο της νόθας πλειοψηφίας του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που ακόμα και σήμερα καλλιεργεί συγχύσεις και αυταπάτες όσον αφορά τις επιπτώσεις του νόμου - λαιμητόμου στις συντάξεις των ναυτεργατών. Τα ταξικά συνδικάτα απαίτησαν την σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Στο δελτίο Τύπου τους, τα σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες σε «ετοιμότητα και επαγρύπνηση να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην εφαρμογή του νόμου - λαιμητόμου, για ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ