Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ από τους αγρότες της Αγιάς

Από την παράσταση διαμαρτυρίας
Από την παράσταση διαμαρτυρίας
Σε κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα προχώρησαν, για μια ακόμα φορά, την Παρασκευή 16/2, αγρότες της Αγιάς, απαιτώντας να τους δοθούν επιτέλους τα πορίσματα με τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στα δέντρα τους από τον παγετό και το χαλάζι που έπληξε πριν από 10 μήνες την περιοχή.

Ο ΕΛΓΑ συνεχίζει τον εμπαιγμό σε βάρος των πληγέντων αγροτών, καθώς ενώ αρχικά είχε υποσχεθεί ότι τα πορίσματα θα σταλούν τον περασμένο Δεκέμβρη, στη συνέχεια και μετά την κινητοποίηση των αγροτών της Αγιάς στις 25 Γενάρη, μετέθεσε την ημερομηνία απόδοσης των πορισμάτων για τα μέσα Φλεβάρη και τώρα υποσχέθηκε ξανά ότι για τις μεν ζημιές από παγετό θα σταλούν έως τέλος Φλεβάρη, για τις δε από τη χαλαζόπτωση έως 15 Μάρτη...

Σε ανακοίνωσή τους η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Επαρχίας Αγιάς, αφού σημειώνουν ότι η τεράστια καθυστέρηση έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι αγρότες να προχωρήσουν στις καλλιεργητικές φροντίδες των χωραφιών τους, τονίζουν: «Δεν θα ανεχθούμε σε καμιά περίπτωση καινούρια αναβολή της κοινοποίησης των εκτιμήσεων που πρέπει να είναι αντικειμενικές και να αποτυπώνουν το τεράστιο μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί η παραγωγή στην περιοχή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπορεί να επαίρεται διά μέσου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει σε διάστημα 6 μηνών από τη ζημιά, αλλά αυτό είναι ένα ακόμη τεράστιο ψέμα από την πλευρά της και η πραγματικότητα είναι αμείλικτη».

Στη συνάντηση με εκπροσώπους του τοπικού ΕΛΓΑ, οι αγρότες της Αγιάς έθεσαν και το θέμα των απλήρωτων ασφαλιστικών οφειλών, καθώς με τη φοροληστεία, τα υπέρογκα ασφάλιστρα και το μειωμένο εισόδημα από τις εξευτελιστικές τιμές και το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης, πολλοί δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

  • Στο μεταξύ, σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΟΑΣΝΛ εκτιμήθηκε η έως τώρα δραστηριότητα της Ομοσπονδίας και συζητήθηκε ο προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα. Η Ομοσπονδία κάλεσε τους αγρότες στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, καθώς και στο συλλαλητήριο για την 108η επέτειο του Κιλελέρ, που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στις 11/3.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ