Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Προτάσεις Μέρκελ για το επόμενο υπουργικό συμβούλιο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Σε εξέλιξη είναι οι διεργασίες για την «ανανέωση» του πολιτικού προσωπικού των βασικών κομμάτων του γερμανικού κεφαλαίου, μετά και τη μεγάλη μείωση που υπέστησαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (24 Σεπτέμβρη) οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Μιλώντας στην ηγεσία του κόμματος, η καγκελάριος και πρόεδρος της CDU, Αγκελα Μέρκελ, εστίασε στην ηλικία των υποψηφίων υπουργών, ισχυριζόμενη ότι με πιο νεαρά άτομα «μπορούν να αντιμετωπιστούν τα καθήκοντα του μέλλοντος». Πρόσθεσε πως είναι η μόνη άνω των 60 ετών, ενώ τόνισε πως τρεις από τις έξι υπουργικές θέσεις της CDU θα αναλάβουν γυναίκες...

Πιο συγκεκριμένα προτείνονται: Για το υπουργείο Υγείας ο Γενς Σπαν, που θεωρείται «συντηρητικός» και αντίπαλος της Μέρκελ, για υπουργός Οικονομίας ο Πέτερ Αλτμάιερ, σημερινός υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, για το υπουργείο Αμυνας η σημερινή υπουργός, Ούρσουλα φον ντε Λάιεν, για υπουργός Αγροτικής Οικονομίας η Γιούλια Κλέκνερ, για το υπουργείο Παιδείας η Ανια Κάρλιτσεκ και για επικεφαλής της καγκελαρίας ο σημερινός υπουργός Επικρατείας, Χέλγκε Μπράουν.

Χτες, το συνέδριο της CDU ενέκρινε την προγραμματική συμφωνία και τη συμμετοχή του κόμματος στο νέο «μεγάλο συνασπισμό» με μεγάλη πλειοψηφία (97%). 27 από τους 975 συνέδρους καταψήφισαν την πρόταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ