Παρασκευή 2 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΤΗΠ
Σήμερα η συγκέντρωση ενάντια στη ΝΑΤΟική φιέστα

Στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Εκδήλωση διαφήμισης της βρώμικης δραστηριότητας του ΝΑΤΟ διοργανώνεται σήμερα, Παρασκευή, από την «Ελληνική Ενωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συμμαχία», με την... ευγενική χορηγία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που για το σκοπό αυτόν παραχωρεί το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Πρόκειται για μια ακόμα φιέστα προπαγάνδισης του εγκληματικού έργου του ΝΑΤΟ, στην οποία προσκλήθηκε μάλιστα να συμμετάσχει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η αναπληρώτρια γγ του ΝΑΤΟ Ρόουζ Γκοτμούλερ, αναλύοντας «Το ΝΑΤΟ που μπορεί να μην ξέρετε. Ασφάλεια και Αμυνα πέρα από τις παλιές βασικές έννοιες», σύμφωνα με τον επίσημο τίτλο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, μάλιστα, η Ρ. Γκοτμούλερ συναντήθηκε χτες με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, για να ανταλλάξουν απόψεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής τον προσεχή Ιούλη. Επιβεβαιώνοντας το βάθος της εμπλοκής της Ελλάδας στους σχεδιασμούς του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι νέες απειλές ασφάλειας που πρέπει να αντιμετωπιστούν «ιδιαίτερα στο Νότο, με στενότερη συνεργασία και με τις χώρες του Μεσογειακού Διαλόγου και χώρες του Κόλπου».

Η ίδια μίλησε χτες βράδυ, στο λεγόμενο Φόρουμ των Δελφών, με τα καλύτερα λόγια για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το «σημαντικό ρόλο» που αναλαμβάνει στην «προβολή» της ΝΑΤΟικής «σταθερότητας» σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, αλλά και για το γεγονός ότι σε καιρούς βαθιάς ένδειας για το λαό, συνεχίζει να πιάνει τη ΝΑΤΟική νόρμα του 2% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες.

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί και η ΟΓΕ

Σε απάντηση της πρόκλησης, το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ) διοργανώνει συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής (Φραγκούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου), καλώντας τους εργαζόμενους να παλέψουν για να κλείσουν οι ξένες βάσεις, να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων. Απαιτεί καμιά εμπλοκή - καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με προσυγκέντρωση στις 4.30 μ.μ., στη λεωφόρο Συγγρού, μπροστά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «τα ΝΑΤΟικά γεράκια που σπέρνουν τον πόλεμο, τη φτώχεια και την προσφυγιά σ' ολόκληρο τον πλανήτη (...) Επιχειρούν να παρουσιαστούν ως "εγγυητές" της ασφάλειας και της "προστασίας των δικαιωμάτων" ιδιαίτερα μάλιστα των γυναικών», ενώ στηλιτεύει ιδιαίτερα το θράσος των μακελάρηδων των λαών «να συνδέσουν τους ελεεινούς σκοπούς τους με την επικείμενη 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, το σύμβολο - ορόσημο των γυναικείων εργατικών αγώνων». «Οι εργαζόμενες γυναίκες, οι νέες μητέρες, οι πρόσφυγες ξέρουμε καλά τι είναι το ΝΑΤΟ. Δεν νομιμοποιούμε αυτόν το δολοφονικό μηχανισμό, είτε έχει ανδρική είτε γυναικεία εκπροσώπηση», καταλήγει η ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ