Τετάρτη 7 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν δίνουν άδεια σε έγκυο συμβασιούχο εκπαιδευτικό

Καταγγελία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» Ν. Κοζάνης

Για «αναλγησία» κάνει λόγο η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Ν. Κοζάνης που αναφέρεται στην περίπτωση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, η οποία ενώ βρίσκεται σε επαπειλούμενη εγκυμοσύνη δεν δικαιούται την αναγκαία άδεια.

Σύμφωνα με την ΑΣΕ, η αναρρωτική άδεια της αναπληρώτριας φιλολόγου Ειδικής Αγωγής σε σχολείο του νομού λήγει τις επόμενες μέρες και είναι υποχρεωμένη να παραιτηθεί και να οδηγηθεί σε απόλυση γιατί δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει επιπλέον άδεια. «Η αναλγησία και η ξεδιαντροπιά της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξαναγκάζει τελικά τη μητέρα να επιλέξει το παιδί της ή την εργασία της!», τονίζει, μεταξύ άλλων, η ΑΣΕ και αναφέρεται στο καθεστώς της ελαστικής εργασίας των συμβασιούχων στην εκπαίδευση που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της προστασίας της μητρότητας σε περίπτωση επαπειλούμενης εγκυμοσύνης καθώς δεν δικαιούνται ούτε μια παραπάνω μέρα από τις 15 μέρες αναρρωτικής άδειας.

Η ΑΣΕ αναφέρεται στο γενικότερο απαράδεκτο καθεστώς των αδειών για τους αναπληρωτές, θυμίζοντας πως «η άδεια είναι όλη κι όλη 7 ημέρες. Η αναρρωτική 15 μέρες κι αυτές με την προϋπόθεση ότι θα αρρωστήσουν τουλάχιστον 10 μέρες μετά την πρόσληψη! Ακόμα, κινδυνεύουν με απόλυση, αν κριθεί αναγκαία η αντικατάσταση μετά το δεκαπενθήμερο. Οι άδειες μητρότητας είναι 2 μήνες πριν τον τοκετό και 2 και ένα τέταρτο του μήνα μετά τον τοκετό». «Τι θα κάνει η αναπληρώτρια όταν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της; Να νιώθει ενοχές για το φυσικό δικαίωμα της μητρότητας; Οταν 2 μήνες μετά τη γέννα πρέπει να μεταναστεύσει ξανά στον τόπο δουλειάς της; Θα πάρει το νεογέννητο μαζί της ή θα το αφήσει πίσω;», σημειώνει μεταξύ άλλων η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» και τονίζει πως η λύση είναι η εξίσωση των αδειών των αναπληρωτών με αυτές των μόνιμων εκπαιδευτικών, καλώντας σε αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ