Τετάρτη 7 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Σήμερα η κηδεία του σ. Βασίλη Πεσμαζόγλου

Σήμερα Τετάρτη, στις 12 μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου (Φώκαιας 26) κηδεύεται με πολιτική τελετή ο σ. Βασίλης Πεσμαζόγλου, που «έφυγε» απ' τη ζωή τη Δευτέρα.

Ο Β. Πεσμαζόγλου γεννήθηκε το Νοέμβρη του 1936 στο συνοικισμό Αγ. Κωνσταντίνου Αγρινίου. Τέλειωσε μόνο το Δημοτικό δουλεύοντας ταυτόχρονα και σε ξένα καπνοχώραφα.

Ηρθε στην Πάτρα το 1951 μαθητευόμενος σε ραφείο, αργότερα ραπτεργάτης. Το 1962 άνοιξε δικό του ραφείο και το 1993 έκανε βιοτεχνία ενδυμάτων. Την περίοδο 1951-1968 ασχολήθηκε και με τη μουσική επαγγελματικά στην μπάντα του δήμου Πατρέων.

Ο πατέρας του, καπνεργάτης, ήταν με τον Πλαστήρα, όμως στον Εμφύλιο επειδή το σπίτι τους ήταν στην άκρη του συνοικισμού του Αγίου Κωνσταντίνου και δεν τον υποψιάζονταν, περνούσαν από εκεί πολλοί σύνδεσμοι των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού και πολλές φορές ξενυχτούσαν εκεί μέχρι να βρουν ευκαιρία να φύγουν.

Από τότε δέθηκε με το ΚΚΕ. Οργανώθηκε το 1982 στην ΚΟΒ των ΕΒΕ. Είχε διάφορες κομματικές ευθύνες, από Γραμματέας ΚΟΒ έως και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας, χωρίς κενά στην κομματική του ζωή.

Εξαιρετικά αγαπητός και δραστήριος κομμουνιστής έως το τέλος της ζωής του, διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων των ΕΒΕ, του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών, καθώς και σε άλλα πόστα που του ανέθεσε το Κόμμα.

Εξαιρετικά αγαπητός από όλες τις γενιές κομμουνιστών, είτε αυτές που γνώρισε είτε αυτές που σήμερα εμπνέει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ