Τετάρτη 14 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Ωθηση σε ευρύτερα ενδοαστικά παζάρια δίνει η μετεκλογική κατάσταση στην Ιταλία, μετά την πρωτιά του ευρωσκεπτικιστικού «Κινήματος 5 Αστέρων». Ο προερχόμενος από το (μέχρι πρότινος κυβερνών) Δημοκρατικό Κόμμα περιφερειάρχης της Απουλία, Μικέλε Εμιλιάνο, τάχθηκε υπέρ της έναρξης διαλόγου του PD με τα «5 Αστέρια» και ζήτησε «να καταβληθεί προσπάθεια, συγχρόνως, ώστε να επιστρέψουν μέσα στο κόμμα στελέχη όπως ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι και ο επικεφαλής της αριστερής δύναμης «Ελεύθεροι και Ισοι», Πιέτρο Γκράσο» (που έφυγαν από το PD για να συμμετάσχουν σε άλλα σοσιαλδημοκρατικά σχήματα).

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Τους 50 έφτασαν οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους της εταιρείας «US-Bangla Airlines», κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Κατμαντού. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Μπανγκλαντές με συνολικά 71 ανθρώπους. Οι τραυματίες έφτασαν τους 21. Αν και στο επίκεντρο των ερευνών για τα αίτια της τραγωδίας βρίσκονται οι χειρισμοί του πιλότου και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η κατάσταση των μέτρων ασφαλείας στις αερομεταφορές, στο Νεπάλ, είναι τέτοια που - όπως μετέδιδε και το ΑΠΕ - τα νεπαλέζικα αεροσκάφη δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

ΒΙΕΝΝΗ.-- Ο 26χρονος Αυστριακός άνδρας αιγυπτιακής καταγωγής, που σκοτώθηκε το βράδυ της Κυριακής αφού επιτέθηκε σε έναν στρατιώτη που φρουρούσε την κατοικία του πρεσβευτή του Ιράν στην αυστριακή πρωτεύουσα, «είχε σαφώς σχέσεις με το πολιτικό ισλάμ», ανακοίνωσε η διευθύντρια της αυστριακής υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας. Ο στρατιώτης που δέχτηκε μαχαιριές, αρχικά έκανε χρήση σπρέι πιπεριού και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ