Πέμπτη 15 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Πήρε απάντηση η προσπάθεια αποκλεισμού του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Από παλιότερη κινητοποίηση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Από παλιότερη κινητοποίηση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια αποκλεισμού των αντιπροσώπων τους από τη Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, που επιχείρησε η πλειοψηφία του, έδωσαν οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Με μαζική συγκέντρωσή τους στις 7 Μάρτη, μέρα της Γενικής Συνέλευσης, εκατοντάδες εργαζόμενοι από τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, όπως και από άλλα σωματεία, απαίτησαν εξηγήσεις από την πλειοψηφία για την προσπάθεια αποκλεισμού του Συνδικάτου τους, όπως και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και για τις μεθοδεύσεις αποκλεισμού τους.

Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις αυτές, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων σημειώνει πως οι δράσεις του «αποτελούν "καρφί στο μάτι"» της μεγαλοεργοδοσίας του νησιού. Και γι' αυτό ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός «απαγόρευσε με το "έτσι θέλω" στους νόμιμους αντιπροσώπους του Σωματείου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου με διάφορες προφάσεις».

Ομως, «την απάντηση στα τσιράκια των μεγάλων αφεντικών την έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όταν συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο και ζήτησαν το αυτονόητο, τη συμμετοχή των αντιπροσώπων του Σωματείου μας στη Γενική Συνέλευση! Μπροστά στη μαζικότητα της κινητοποίησης και το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, οι άνθρωποι της εργοδοσίας, μην μπορώντας να δώσουν απαντήσεις στους εργαζόμενους, χωρίς να μπορούν να τους κοιτάξουν στα μάτια, σαν ποντίκια εγκατέλειψαν την αίθουσα βγάζοντας άναρθρες κραυγές περί "κομματισμού", περί "τραμπούκων" και άλλα γνωστά...

Ολοι αυτοί λοιπόν το "έβαλαν στα πόδια" την προηγούμενη Τετάρτη, γυρίζοντας για ακόμα μία φορά την πλάτη στους εργαζόμενους, που ήθελαν εξηγήσεις για τη στάση τους! Μπήκαν στα λαγούμια τους και "συνεδρίασαν" λέει και "ενέκριναν" λέει τα πάντα! Δεν μας κάνει καμία εντύπωση! Σε όσες μηχανορραφίες κι αν προχωρήσουν, όσες μεθοδεύσεις και αν σκαρώσουν, οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει πια χαμπάρι!».

Και η ανακοίνωση του Συνδικάτου καταλήγει:

«Η καλύτερη απάντηση λοιπόν στους ανθρώπους της εργοδοσίας είναι αυτή που πήραν από τους εργαζόμενους την προηγούμενη Τετάρτη. Η καλύτερη απάντηση είναι η ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή και οργάνωση των εργαζομένων στο Σωματείο τους και η πάλη με ταξικό προσανατολισμό».

Στο πλαίσιο αυτό καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές του Σωματείου που άρχισαν χτες και θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 19 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ