Σάββατο 17 Μάρτη 2018 - Κυριακή 18 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Διώκονται συνδικαλιστές που αντέδρασαν στη δολοφονία απεργού

Το ΠΑΜΕ στέκεται αλληλέγγυο στους αγωνιστές και τα σωματεία τους

Την ανησυχία που προκαλεί στο μεγάλο κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του η αγωνιστική δράση των εργαζομένων επιβεβαιώνουν οι διώξεις που αντιμετωπίζουν συνδικαλιστές, που το 2016 συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις ενάντια στη δολοφονία ενός μετανάστη εργάτη, στην Ιταλία. Πρόκειται για συνδικαλιστές της συνδικαλιστικής οργάνωσης USB (Ενώσεις Συνδικάτων Βάσης), που αντέδρασαν στη στυγνή δολοφονία του Αμπντελ Σαλάμ, 53χρονου πατέρα 5 παιδιών, που ποδοπατήθηκε από φορτηγό της εταιρείας «Logistic GLS», στη διάρκεια απεργιακής περιφρούρησης, με εντολή της εργοδοσίας και με αποτέλεσμα και τον τραυματισμό ενός ακόμα εργάτη.

Σήμερα «η ιταλική κυβέρνηση, ως εκπρόσωπος των εργοδοτών, διώκει τους εργαζόμενους που αγωνίζονται. Διώκει τους συναδέλφους του δολοφονημένου εργάτη, έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και συνεχίζει:

«Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, θέλουν με την καταστολή να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, για να επιβάλουν τις αντεργατικές πολιτικές που θα διασφαλίσουν τα κέρδη των καπιταλιστών. Την ίδια πολιτική ακολουθούν οι κυβερνήσεις σε κάθε χώρα. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, συλλαμβάνει και χτυπά όσους κινητοποιούνται.

Δεν μας φοβίζουν. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Ιταλίας και τη συνδικαλιστική οργάνωση USB. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ