Σάββατο 17 Μάρτη 2018 - Κυριακή 18 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Συνέχιση διεργασιών για τις κρίσιμες συναντήσεις

Ο Βορειοκορεάτης ΥΠΕΞ φτάνει στη Στοκχόλμη

TT News Agency

Ο Βορειοκορεάτης ΥΠΕΞ φτάνει στη Στοκχόλμη
ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.--

Στη σουηδική πρωτεύουσα έφτασε την Παρασκευή ο Βορειοκορεάτης ΥΠΕΞ Ρι Γιονγκ-χο, ενώ εντείνονται οι προετοιμασίες για συναντήσεις που θα έχει το επόμενο διάστημα ο ηγέτης της χώρας του, Κιμ Γιονγκ Ουν, καταρχήν με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν. Τόσο η Σύνοδος Κορυφής Βόρειας και Νότιας Κορέας, που θα γίνει μέχρι τα τέλη Απρίλη, όσο και η πιθανή συνάντηση του Κιμ με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, βεβαιώνουν ότι η Κορεατική Χερσόνησος θα βρεθεί ακόμα περισσότερο στο επίκεντρο σύνθετων ενδοϊμπεριαλιστικών διεργασιών, που αφορούν καταρχήν το συσχετισμό μεταξύ των ΗΠΑ και ανταγωνιστών τους όπως η Κίνα και η Ρωσία.

Στη Στοκχόλμη, ο Ρι βρέθηκε επειδή η Σουηδία εκπροσωπεί μέσω της πρεσβείας της στην Πιονγιάνγκ μια σειρά χώρες της Δύσης, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, ενώ έχει εκφράσει προθυμία ακόμα και για να φιλοξενήσει τη συνάντηση Τραμπ - Κιμ.

Ο Ρι συνάντησε τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν, ο εκπρόσωπος του οποίου ωστόσο αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για το περιεχόμενό της. Αναμενόταν επίσης συνάντηση του Ρι με την Σουηδή ομόλογό του, Μάργκοτ Βάλστρεμ, η οποία σε πρόσφατες δηλώσεις της τόνισε: «Ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο. Είναι σημαντική, για λόγους ασφαλείας, αφορά το συμφέρον όλων μας. Αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι διάλογος... Αλλά (οι Σουηδοί) δεν είμαστε αφελείς να θεωρούμε ότι μπορούμε να λύσουμε όλα τα ζητήματα».

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, στη Σεούλ, ο εκπρόσωπος του Μουν, Ιμ Γιονγκ-σεόκ, είπε ότι στα τέλη του Μάρτη θα γίνει προπαρασκευαστική συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων ενόψει της Συνόδου Κιμ - Μουν τον Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ