Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων σε εργοτάξια

Τους μηχανισμούς τρομοκράτησης των εργαζομένων που έσπευσε να επιστρατεύσει η εργοδοσία μπροστά στους ελέγχους στα εργοτάξια, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελίες εργαζομένων σε μεγάλους χώρους δουλειάς για περικοπή της ασφάλισης από υπεργολάβους και άλλα προβλήματα, το Συνδικάτο απαίτησε από το υπουργείο Εργασίας συστηματικούς ελέγχους σε μια σειρά εργοτάξια.

Τέτοιος έλεγχος πραγματοποιήθηκε από το ΣΕΠΕ, με την παρουσία εκπροσώπου του Συνδικάτου, το Σάββατο 17/3, στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, «οι μηχανισμοί της εργοδοσίας διέδιδαν στους εργαζόμενους ότι πρόκειται να επιβληθούν πρόστιμα στους εργάτες και γι' αυτόν το λόγο πολλούς εργαζόμενους είτε τους ανάγκασαν να κρυφτούν είτε τους σχόλασαν άρον άρον, όπως σε αρκετά μηχανήματα, χειριστές, οδηγούς κι άλλους που εκείνη την ημέρα δούλευαν και δεν καταγράφηκαν», καταγγέλλει το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του. Οπως προσθέτει, δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο, καθώς το ίδιο έχει συμβεί σε προηγούμενους ελέγχους στο εργοτάξιο του «Αστέρα» Βουλιαγμένης και αλλού.

«Το ψέμα και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!», διαμηνύει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν, αλλά να βοηθήσουν ώστε οι έλεγχοι να ενταθούν. «Κανένας εργάτης δεν κινδυνεύει. Αυτοί που πρέπει να φοβούνται είναι οι εργοδότες που κλέβουν την ασφάλισή μας και έχουν επιβάλλει εργασιακούς όρους "μεσαίωνα"», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ