Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Για την υποκρισία στη διαδικασία συγκρότησης προεδρείου

Την υποκρισία της παράταξης «ΕΜΕΙΣ» (συνονθύλευμα δυνάμεων που στηρίζει την κυβερνητική πολιτική) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Ταξική Ενότητα» στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με αφορμή τη στάση που κράτησε στη διαδικασία συγκρότησης προεδρείου στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε στις 13/3, η «Ταξική Ενότητα» υποστήριξε τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου με βάση το αποτέλεσμα που διαμόρφωσαν με την ψήφο τους οι αντιπρόσωποι των σωματείων στο πρόσφατο συνέδριο του ΕΚΕ. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, με ευθύνη της παράταξης «ΕΜΕΙΣ» «η συνεδρίαση δεν κατέληξε σε συγκρότηση προεδρείου. Η αιτιολογία ήταν ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε προεδρείο με την παράταξη της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ! Δηλαδή δεν μπορούν να συνυπάρξουν με αυτούς που μέχρι πριν 3 βδομάδες συγκροτούσαν μαζί τον ίδιο συνδυασμό και την πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΕ!

Μια πλειοψηφία που ήταν μαζί και χέρι - χέρι: Στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων από τις πραγματικές αιτίες της αντεργατικής πολιτικής (...) Στην υπονόμευση της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων (...) Στη διαχείριση των διαφόρων προγραμμάτων διαχείρισης της φτώχειας (...) δηλαδή της αναδιανομής της φτώχειας από τους φτωχούς στους φτωχότερους, και καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματική ταξική αλληλεγγύη που οργανώνουν τα συνδικάτα. Στην απεργοσπασία και υπονόμευση των απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στο χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (...) Στην αλλοίωση του πραγματικού συσχετισμού του Συνεδρίου (...) Επειτα από όλα αυτά, είναι τουλάχιστον αστείο το κάλεσμα του "ΕΜΕΙΣ" περί συγκρότησης προεδρείου από τις αποκαλούμενες κατ' αυτούς "αριστερές δυνάμεις"».

Η «Ταξική Ενότητα» δηλώνει ότι «δεν θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανέναν. Προτείνουμε τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου και καθένας να αναλάβει την ευθύνη που του έδωσαν οι αντιπρόσωποι των εργαζομένων». Καλεί επιπλέον τους εργαζόμενους «να συμβάλουν, μέσα από την ενεργό συμμετοχή στον αγώνα, ώστε το Εργατικό Κέντρο να μπει στο δρόμο της διεκδίκησης των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ