Πέμπτη 22 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Σφραγίστηκε» το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει σε γονείς και εκπαιδευτικούς η «σφράγιση» του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα και του 4ου Νηπιαγωγείου, που στεγάζεται στον ίδιο χώρο. Οπως ενημερώθηκαν την Τρίτη, μετά από αυτοψία που προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δόμησης - Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών Δήμου Αθηναίων, το κτίριο όπου στεγάζεται το σχολείο κρίθηκε «επικίνδυνο από άποψη στατική, δομική και δημόσιας ασφάλειας, και γι' αυτόν το λόγο απαιτείται η αχρησία του συνόλου του σχολείου έως ότου ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας».

Την άμεση έναρξη των διαδικασιών για ανέγερση νέου σχολείου και να στεγαστούν οι μαθητές σε ασφαλές κτίριο ζητούν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» και η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Βύρωνα.

Το ζήτημα των υποδομών του συγκεκριμένου σχολείου δεν είναι καινούργιο, και είναι διαχρονικές οι ευθύνες για την κατάσταση που οδήγησε στο να βρεθούν σήμερα στο δρόμο οι μαθητές. «Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα έως τώρα οφείλεται σε καθαρή τύχη, αφού είναι γνωστό ότι κατά καιρούς έπεφταν κομμάτια από τους τοίχους και τις οροφές. Φτάνει πια! Το 2018 μπορούμε, απαιτούμε και θα έχουμε ασφαλή και σύγχρονα διδακτήρια! Το δικαιούμαστε και μεις και τα παιδιά μας!», τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.

Εκπαιδευτικοί και γονείς επισημαίνουν πως προτάσεις που διατυπώνονται, για μεταφορά των 180 μαθητών του Δημοτικού και των 50 του Νηπιαγωγείου σε απογευματινή βάρδια σε άλλο Δημοτικό, ή για μοίρασμα των τμημάτων σε σχολεία της περιοχής, συνιστούν διάλυση και όχι λύση, με επιπτώσεις στους μαθητές και των άλλων σχολείων, και ζητούν να βρεθεί άμεσα στέγη.

Στο μεταξύ, μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» από την πρώτη στιγμή υπογράμμισε τις ευθύνες για την κατάσταση, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει άμεσα να εξασφαλιστεί το πού θα κάνουν με ασφάλεια μάθημα τα παιδιά και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ανέγερση νέου σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ