Πέμπτη 22 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στο πλευρό του προσωπικού των μουσικών σχολείων το ΚΚΕ

Οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό στο σύνολο σχεδόν των σχολείων ήταν ένα από τα κύρια ζητήματα που συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Καρδίτσα.

Τονίστηκε η ανάγκη μόνιμου και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και παροχής πραγματικά δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης.

Στην παρέμβασή του εκ μέρους της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, ο Αστέρης Χαλάτσης τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Αναμφίβολα η εδώ και σχεδόν 30 χρόνια λειτουργία των μουσικών σχολείων - παρά τα πολύ μεγάλα προβλήματα που συσσώρευσαν οι ακολουθούμενες κυβερνητικές πολιτικές - είναι σε θέση να αποτυπώσει ένα τεράστιο έργο, μια πολύ σημαντική προσφορά στις τοπικές - και όχι μόνο - κοινωνίες.

Ετσι δεν μπορεί να μας αφήνουν αδιάφορους η σοβαρότατη πολιτιστική παρέμβαση του μουσικού σχολείου με διαχρονικά χαρακτηριστικά, η προθυμία μουσικής υποστήριξης σε σχετικά αιτήματα φορέων, η άρτια και ποιοτική εμφάνιση των μουσικών συνόλων, που ασφαλώς εμπεριέχει και το στοιχείο της παιδαγωγικής και τεχνικής επάρκειας του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Δεν μπορεί όμως να μας αφήνει αδιάφορους η πληθώρα προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα σχολεία.

Οι ελλείψεις μόνιμων καθηγητών μουσικών οργάνων και η κάλυψη των αναγκών με ωρομίσθιους καθηγητές είναι προφανές πως δημιουργούν προβλήματα στη συνέχεια των σπουδών και στη σύσταση ολοκληρωμένων μουσικών συνόλων.

Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι ενώ πολλά χρόνια έχουν περάσει από την ίδρυση των μουσικών σχολείων και παρόλο που ο νόμος και οι Υπουργικές Αποφάσεις διευκρινίζουν ολόκληρη τη διαδικασία της πιστοποίησης, οι απόφοιτοι των μουσικών σχολείων στερούνται το δικαίωμα της συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης σπουδών, καθώς αυτές ουσιαστικά δεν διεξάγονται.

Ως ΚΚΕ με παρεμβάσεις μας μέσα και έξω από τη Βουλή, διεκδικούμε την επαρκή χρηματοδότηση της λειτουργίας των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, την πρόσληψη αναγκαίου αριθμού καθηγητών μουσικών οργάνων και ιδιαίτερα για την Καρδίτσα της κατασκευής του αμφιθέατρου. Κεντρικό στοιχείο των διεκδικήσεών μας αποτελεί η αναγνώριση και η πιστοποίηση των σπουδών, που πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό των δημόσιων μουσικών σχολείων και των διοικήσεών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ