Τρίτη 27 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΝΙΑ
Διαμαρτυρία ενάντια στη δικαστική απόφαση για την απόλυση εγκύου

Σε κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια προχώρησαν χτες σωματεία και φορείς των Χανίων, καταγγέλλοντας την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που δικαίωσε την εργοδοσία για την απόλυση μιας ακόμα εργαζόμενης σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Η εργαζόμενη είχε απολυθεί το Γενάρη του 2015 από οίκο ευγηρίας και φροντίδας ηλικιωμένων, παρότι ήταν έγκυος. Η πρόσφατη δικαστική απόφαση δικαιώνει την εργοδοσία, αφού αποδέχεται στην πράξη το επιχείρημά της ότι η απόλυση έγινε λόγω «πλημμελούς άσκησης καθηκόντων» και δεν συνδέεται με την εγκυμοσύνη της. Η εργαζόμενη σήμερα συνεχίζει να διεκδικεί το δικαίωμά της στη δουλειά, έχοντας στο πλευρό της το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων και τον Σύλλογο Γυναικών Χανίων της ΟΓΕ.

Σε ψήφισμά τους, το οποίο επέδωσαν και στη γραμματεία που Πρωτοδικείου, οι φορείς καλούν τους εργαζόμενους «με μια γροθιά να φωνάξουμε για αυτήν την εργοδοτική αυθαιρεσία. Να παλέψουμε για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την πραγματική προστασία των εγκύων, των νέων μητέρων, που είναι ζήτημα πρώτης γραμμής, που πρέπει να επιβληθεί και μέσω Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ