Πέμπτη 29 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια αύριο Παρασκευή

Στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με νέα συλλαλητήρια που οργανώνονται αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διεκδικούν μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, καλώντας τα σωματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να κηρύξουν τρίωρες στάσεις εργασίας, επιπλέον της τρίωρης στάσης των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών για τη διευκόλυνση της συμμετοχής.

Οι κινητοποιήσεις θα γίνουν στη 1.30 το μεσημέρι, στην Αθήνα στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου. Σε προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1 μ.μ. καλούν η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οπως αναφέρει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στο κάλεσμά της:

«Απαντάμε στην κυβερνητική κοροϊδία και τον εμπαιγμό του υπουργείου, που δεν εξαγγέλλει άμεσα μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Δεν δεχόμαστε τα νέα σχέδια της κυβέρνησης, που ανοίγουν το δρόμο για απολύσεις, παλεύουμε ενωμένοι για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες των σχολείων!

Απαιτούμε εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!

Εδώ και τώρα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα εξισώνει τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, με προτεραιότητα τις άδειες μητρότητας! Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων συναδέλφων για τη στέγαση, τη σίτιση και τη δωρεάν μετακίνησή τους!

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη μας ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, απέναντι σε παλιά και νέα προαπαιτούμενα. Ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την Παιδεία. Ενάντια στη λεγόμενη αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση του σχολείου και την προώθηση αντιδραστικών αλλαγών στη δομή και το περιεχόμενο, με το νομοσχέδιο για τις νέες δομές στην εκπαίδευση που τέθηκε σε "διαβούλευση", που θα οδηγήσουν σε συγχωνεύσεις δομών, όπως π.χ. των ΚΕΔΔΥ. Ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων. Ενάντια στην εφαρμογή του ΠΔ 79 για τα 25άρια τμήματα (...)

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, το μέλλον της νέας γενιάς θα κερδηθούν μόνο μέσα από την πάλη μας!», τονίζεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ