Πέμπτη 29 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σε εταιρεία security η φύλαξη των σχολείων

Καταγγέλλει την απόφαση της δημοτικής αρχής η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Την απόφαση της δημοτικής αρχής Ηρακλείου Αττικής να προσλάβει ιδιωτική εταιρεία φύλαξης των σχολείων και των παιδικών σταθμών καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΛΑΣ).

Η απόφαση πάρθηκε με την ψήφο και άλλων παρατάξεων, για να προστατευτεί - σύμφωνα με τη δημοτική αρχή - η δημόσια περιουσία από καταστροφές που προκαλούν εξωσχολικοί. Η ΛΑΣ κάνει λόγο για «σοβαρή παρέμβαση στη λειτουργία της σχολικής κοινότητας» και με ανακοίνωσή της καλεί τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους εκπαιδευτικούς και τα μαθητικά συμβούλια: «Να απαιτήσουν την άμεση ανάκληση της απόφασης για εταιρεία φύλαξης στα σχολεία. Να απαιτήσουν να προσληφθούν μόνιμοι σχολικοί φύλακες. Να αντισταθούν στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, με οποιαδήποτε μορφή έρχεται κάθε φορά, βάζοντας φρένο στα σχέδιά τους για εκπαίδευση προσαρμοσμένη στους νόμους των επιχειρήσεων. Να οργανώσουν την πάλη τους, απαιτώντας από το κράτος την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων όρων για τη λειτουργία των σχολείων, αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Η ΛΑΣ χαρακτηρίζει έωλες τις δικαιολογίες που χρησιμοποίησε η δημοτική αρχή και αναφέρεται στις διάφορες πλευρές της συγκεκριμένης απόφασης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Αντικαθιστά φύλακες, υπαλλήλους του δήμου, που λειτουργούν σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και όσα καθορίζουν οι διευθυντές και τα συμβούλια των καθηγητών και των δασκάλων, για την προστασία της προσωπικότητας των παιδιών από επιδράσεις και επιρροές τρίτων που δεν έχουν σχέση με το σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας του σχολείου».

«Η άλλη πλευρά αφορά τους εργαζόμενους γονείς και γενικότερα τους εργαζόμενους, γιατί διευρύνει ακόμη περισσότερο την ιδιωτικοποίηση τομέων του δήμου, με την εκχώρησή τους σε ιδιώτες, όπως έκανε και με το Πράσινο. Κόστη τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι», αναφέρει επίσης η ΛΑΣ.

Την αντίθεση στην απόφαση της δημοτικής αρχής Ηρακλείου Aττικής εκφράζει και το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», που καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων, τους μαθητές, τους δημότες, να σταθούν απέναντι σε τέτοιες πρακτικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ