Τρίτη 3 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΡΟΣ - ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ - ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ
Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Σε συσπείρωση και ένταση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, υψηλού επιπέδου για όλους με επαρκή χρηματοδότηση και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καλεί με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου - ΚΥ Πάτμου, Λειψών, Αγαθονησίου (ΕΙΘΕΛ).

«Οι υγειονομικές μονάδες των νησιών μας είχαν φτάσει στο σημείο κατάρρευσης, 22% κάλυψη θέσεων βάσει οργανογράμματος για το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λέρου, ακόμη πιο δραματική η κατάσταση για το ΚΥ Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου», σημειώνει η ΕΙΘΕΛ, και επισημαίνει «τον κίνδυνο της προσωρινότητας και βέβαια την επιμονή της κυβέρνησης για απόλυση του επικουρικού προσωπικού».

«Είναι πραγματικά απαράδεκτο και αποτελεί εξαπάτηση το γεγονός ότι, για παράδειγμα, ενώ προσλήφθηκαν 4 γιατροί στο Νοσοκομείο της Λέρου, με αναφερόμενα στην προκήρυξη των θέσεων τα "κίνητρα", τα οποία (κίνητρα) δεν καταβάλλονται σε αυτούς», διευκρινίζει η Ενωση, και καταλήγει: «Από την άλλη, δίνονται 7 δισ. για το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και πάνε εξολοκλήρου στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ολα αυτά συνεπάγονται τραγικές ελλείψεις, το άμεσα προσεχές διάστημα, στο χώρο της Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ