Πέμπτη 12 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Πολύνεκρη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους

ΑΛΓΕΡΙ.--

Ερευνα για τα αίτια που προκάλεσαν χτες το πρωί τη συντριβή στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου «Ιλιούσιν-76» κοντά στη στρατιωτική βάση Μπουφαρίκ, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 257 ατόμων, ξεκίνησε ο αλγερινός στρατός. Ανάμεσα στα θύματα, που ήταν κυρίως οικογένειες στρατιωτικών, βρίσκονταν και 26 μέλη της ένοπλης αυτονομιστικής οργάνωσης «Μέτωπο Πολισάριο», που διεκδικεί την ανεξαρτησία της Δυτικής Σαχάρας από το Μαρόκο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη στρατιωτική αεροπορική βάση του Μπουφαρίκ, που βρίσκεται περίπου 30 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, Αλγέρι. Συνετρίβη σε αγρό, στην περίμετρο του αεροδρομίου, λίγο μετά την απογείωσή του. Το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς το Τιντούφ, στα νότια της χώρας, όπου βρίσκονται προσφυγικοί καταυλισμοί των Σαχράουι (οι Σαχράουι είναι οι κάτοικοι της Δυτικής Σαχάρας, απόγονοι νομαδικών μαυριτανικών φυλών που ζούσαν στην περιοχή από αιώνες).

Γερμανικά ΜΜΕ πάντως υπενθύμισαν με νόημα τη δήλωση που έκανε την περασμένη βδομάδα ο Μαροκινός υπουργός Εξωτερικών, Νάσερ Μπουρίτα, πως η μαροκινή κυβέρνηση (που θεωρεί την Αλγερία υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για την πολυετή κρίση στο θέμα της Δυτικής Σαχάρας) θα αναλάβει «οποιαδήποτε δράση χρειαστεί για να υπερασπιστεί τη Δυτική Σαχάρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ