Παρασκευή 13 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ
Κινητοποίηση για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

Στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με αιχμή το ζήτημα των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και με νέα αφορμή το σπάσιμο τμήματος γερανογέφυρας που συνέβη την προηγούμενη βδομάδα, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψουν ζωές.

Το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας κάλεσε τα μέλη του να συμμετάσχουν στις στάσεις τις οποίες είχε κηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο. Παράλληλα, ανακοίνωσε την απόφασή του να συνυπογράψει το κείμενο - κάλεσμα συνδικάτων και σωματείων του κλάδου για να γίνει η 25η Απρίλη μέρα πανελλαδικής δράσης για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία. Υπενθυμίζεται ότι την πρωτοβουλία για τη μέρα δράσης πήρε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, καλώντας και άλλα σωματεία να πάρουν μέρος.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας προβάλλει την ανάγκη ενίσχυσης της πάλης για ένα συνολικό πλαίσιο αιτημάτων: Οχι στην ιδιωτικοποίηση - εκποίηση της ΛΑΡΚΟ. Κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών. Ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στη ΛΑΡΚΟ, με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ