Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Επιβεβαιώνονται και τα στοιχεία για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές

Συνεχίστηκε χτες, μετά τη διακοπή του Πάσχα, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η διαδικασία της ανάγνωσης των εγγράφων. Μεταξύ άλλων, ακούστηκαν συνομιλίες και διαβάστηκαν μηνύματα (sms) του στελέχους της ναζιστικής οργάνωσης Σωτήρη Δεβελέκου (ταυτοποιημένου σύμφωνα και με όσα έχουν δει τη δημοσιότητα ως συμμετέχοντος και στην πρόσφατη επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών στο στέκι «Φαβέλα», στην οποία χτύπησαν σοβαρά, μαζί με άλλους, και την δικηγόρο Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελ. Τομπατζόγλου) με τον Ιωάννη Λαγό, για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Τα στοιχεία αυτά βεβαιώνουν, αναμφισβήτητα πλέον, όσα έχουν ήδη καταθέσει μάρτυρες κατηγορίας. Σημειωτέον ότι όταν καταθέτονταν από μάρτυρες κατηγορίας και αναφέρονταν από την Πολιτική Αγωγή αυτά τα στοιχεία, παλιότερα στη δίκη, οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών το αρνούνταν ή έκαναν λόγο για συρραφές και λοιδορούσαν τους μάρτυρες...

Επίσης, από τις συνομιλίες του Δεβελέκου προκύπτει ακόμη μια φορά ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος, τον χαρακτηρίζει μάλιστα ως «σεσημασμένο». Φαίνεται, απ' όσα ακούστηκαν, ότι η υπερασπιστική γραμμή για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού χτιζόταν από εκείνο το στάδιο σε συνεννόηση με τα κεντρικά της Χρυσής Αυγής, όπως π.χ. ότι οι στίχοι του Φύσσα ήταν «επιθετικοί» ή ότι «βρέθηκε σε συμπλοκή», πράγματα που έχουν ακουστεί έτσι ακριβώς στην αίθουσα του δικαστηρίου από τους δικηγόρους υπερασπιστές.

Ο Δεβελέκος μιλάει ακόμα περί του «καθήκοντος του εθνικοσοσιαλιστή», ενώ κάνει λόγο για όπλα που πρέπει να «πεταχτούν», «να κρυφτούν», γενικώς να εξαφανιστούν...

Στις συνομιλίες, επίσης, του δολοφόνου χρυσαυγίτη Ρουπακιά με την αδερφή του Χρυσούλα, ο Ρουπακιάς ακούγεται να αναφέρεται και να ζητάει τα χρήματα που του είχε υποσχεθεί η Χρυσή Αυγή για να βάλει δικηγόρους.

  • Διακόπηκε χτες για τις 14 Ιούνη η δίκη για τη ρατσιστική δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα (δολοφονήθηκε στις 17 Γενάρη 2013 από τους χρυσαυγίτες Στεργιόπουλο και Λιακόπουλο), που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, προκειμένου να έρθουν οι γονείς του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ