Παρασκευή 20 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΚΟΖΑΝΗΣ
Διαλυτικές και απαράδεκτες μεθοδεύσεις στη συγκρότηση των διοικήσεων

Την ανάγκη να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους την απεργία της Πρωτομαγιάς, απέναντι στη στάση των παρατάξεων ΕΜΕΙΣ και ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που έχουν οδηγήσει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας σε διαλυτική κατάσταση, επισημαίνει η «Ταξική Ενότητα».

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της, έναν και πλέον μήνα μετά το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα προεδρείο, με ευθύνη των προαναφερόμενων παρατάξεων. Στην πρόταση της «Ταξικής Ενότητας» για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου, με βάση το συσχετισμό που αποτυπώθηκε στο πρόσφατο συνέδριο, οι δυνάμεις που «συστεγάζονταν» στις θέσεις πλειοψηφίας της προηγούμενης διοίκησης, τώρα ισχυρίζονται πως... «δεν μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο προεδρείο» και «τσακώνονται σαν τα κοκόρια για τις καρέκλες». Μετά από τρεις συνεδριάσεις, έχει προγραμματιστεί νέα για σήμερα.

«Η στάση τους στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι αποκαλυπτική για το γεγονός ότι στην ουσία δε τους ενδιαφέρει να λειτουργήσει το Εργατικό Κέντρο», τονίζει η «Ταξική Ενότητα», και προσθέτει: «Δέκα μέρες πριν από την 1η Μάη θα συζητάμε για συγκρότηση προεδρείου για να επαναλάβουν την ίδια τακτική όπως στην απεργία του Γενάρη, να συνεδριάζουν δηλαδή Παρασκευή για να ληφθεί απεργιακή απόφαση για τη Δευτέρα. Και για τις εξελίξεις που μπλέκουν το λαό μας, τους εργαζόμενους στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ένα ολόκληρο Εργατικό Κέντρο δεν βγάζει τσιμουδιά!».

Στην Κοζάνη

Την ίδια ώρα, στην καταστρατήγηση των διαδικασιών προχώρησαν για άλλη μια φορά οι παρατάξεις ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, αυτήν τη φορά στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου και την εκλογή του προεδρείου, συνεχίζοντας τις γνωστές πρακτικές που ακολούθησαν και όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η «Ταξική Ενότητα» καταγγέλλει τις πρωτοφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου στις 11/4, για την εκλογή προεδρείου. Οπως αναφέρει, «οι παρατάξεις της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ), με φωνές και απειλές, δεν επέτρεψαν στην "Ταξική Ενότητα" να τοποθετηθεί και να προβάλει την πρότασή της για αναλογικό προεδρείο, αντιθέτως, χωρίς καν να ψηφίσουν τη συγκρότηση των μελών σε σώμα, απαίτησαν να εκλεγεί ο πρόεδρος πριν να πάρει οποιοσδήποτε άλλος το λόγο». Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλει η «Ταξική Ενότητα», οι ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ με συνοπτικές διαδικασίες την απέκλεισαν από το προεδρείο. Τα μέλη της κατήγγειλαν τις τραμπούκικες μεθοδεύσεις και αποχώρησαν από τη διαδικασία.

«Η "Ταξική Ενότητα", τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη, σε κάθε χώρο δουλειάς, με κάθε μορφή πάλης, και καλούμε την εργατική τάξη της περιοχής, τους ανέργους, τη νεολαία και τις γυναίκες να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα, της υπεράσπισης και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας στα χέρια τους», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ