Παρασκευή 27 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Καταγγέλλουν τις απαράδεκτες ποινές και την εμπλοκή της χώρας

Με επιστολές τους, δεκάδες στρατευμένοι από μονάδες όλης της χώρας συνεχίζουν να καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τις απαράδεκτες ποινές που επιβλήθηκαν σε στρατευμένους για τη συμμετοχή τους σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια, όσο και για την εμπλοκή της χώρας στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

***

Στρατιώτες της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού του Προβατώνα Εβρου στέλνουμε αυτήν την επιστολή για να καταδικάσουμε την επίθεση που εξαπέλυσαν, τα χαράματα του Σαββάτου 14 Απρίλη, στη Συρία, οι δυνάμεις των ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας με την ανοχή και στήριξη των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ευθύνη έχει και η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες σε αυτήν την τραγωδία που σπέρνει η αιμοσταγής μηχανή που λέγεται ΝΑΤΟ.

Μας λένε μέσα στα στρατόπεδα ότι τάχα το δόγμα της χώρας μας είναι αμυντικό και ότι δεν εμπλέκεται σε επιθετικές κινήσεις, παρά μόνο στην υπεράσπιση των συνόρων.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δίνει ανοικτά γην και ύδωρ, με τουλάχιστον δύο ΝΑΤΟικές βάσεις σε Σούδα και Λάρισα για αξιοποίηση για λογαριασμό του ΝΑΤΟ στην επίθεση στη Συρία!

Η ανησυχία τους να διασφαλιστεί με οποιονδήποτε τρόπο η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ εκφράζεται και στις πρόσφατες ποινές που καταλόγισαν σε στρατιώτες οι οποίοι συμμετείχαν σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια.

Οποιοδήποτε πρόσχημα και να δημιουργηθεί, γνωρίζουμε ότι όλα γίνονται για τον ορυκτό πλούτο της περιοχής και για το ποιος επιχειρηματικός όμιλος θα τον εκμεταλλευτεί.

Δεν μπήκαμε στο στρατό για να γίνουμε κρέας στα κανόνια τους.

Δεν ανεχόμαστε τους φασίστες και τη δράση τους μέσα στο στρατό.

Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή και εμπλοκή στους σχεδιασμούς τους στη Συρία.

Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Αποδέσμευση της χώρας μας απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Αμεση ανάκληση των ποινών των στρατιωτών που δήλωσαν δημόσια την αντίθεσή τους στα σχέδιά τους. Είμαστε μαζί τους.

Αμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στελεχών του Στρατού Ξηράς που κρατούνται στην Τουρκία.

Στρατιώτες της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού από τον Προβατώνα Εβρου

***

Στρατιώτες του 3ου Λόχου Μηχανικού, στο Βάλτο Ορεστιάδας, καταδικάζουμε τη νέα επίθεση των ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία. Για μια ακόμη φορά η περιοχή μας είναι καζάνι που βράζει, με ενδεχόμενο πιο γενικευμένων συγκρούσεων που αγγίζουν και τη χώρα μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί παρέχει διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις που διεξάγονται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα το αιματοκύλισμα των λαών. Νομίζει πως θα μας «ψαρώσει» όταν προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας πως η Ελλάδα δεν εμπλέκεται σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Τότε να μας απαντήσει τι δουλειά έχουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα, οι οποίες μάλιστα υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις στη Συρία, όπως είναι η βάση στη Σούδα; Αφού η Ελλάδα δεν έχει σχέση με τέτοιου είδους επιχειρήσεις, να μας απαντήσει γιατί τιμωρούνται όσοι εναντιώνονται σε αυτές και γενικότερα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως οι στρατιώτες που τιμωρήθηκαν γιατί εξέφρασαν δημόσια αυτήν την εναντίωσή τους από τις αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις; Γιατί ξυλοκοπούνται φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι που αντιδρούν στην επίθεση στη Συρία;

Εμείς ακολουθούμε το παράδειγμα των «τιμωρημένων» συναδέλφων μας στρατιωτών. Οσο κι αν προσπαθούν, δε μας φοβίζουν ούτε μας καθησυχάζουν.

  • Εξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα - Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
  • Καμιά διευκόλυνση στους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ.
  • Να επιστρέψουν τώρα οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Αμεση απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.
  • Να παρθούν πίσω οι απαράδεκτες ποινές των συναδέλφων που τιμωρήθηκαν.

Στρατιώτες του 3ου Λόχου Μηχανικού, στο Βάλτο Ορεστιάδας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ