Παρασκευή 27 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάτω τα χέρια από την πλακέτα της Βαγγελίτσας Κουσιάνζτα

Να ξηλωθεί εντός 7 ημερών (!) η πλακέτα προς τιμήν της Βαγγελίτσας Κουσιάντζα που έχει στήσει η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ στην πλατεία του Παλαμά, ζητάει, με εξώδικό του, προς τη δημοτική αρχή Παλαμά, γνωστός για τις αντικομμουνιστικές του απόψεις κάτοικος της περιοχής που ήταν και υποψήφιος με το ΛΑΟΣ. Ο εν λόγω «διαμαρτυρόμενος» αποκαλεί «κατασκεύασμα» την πλακέτα προς τιμήν της κομμουνίστριας δασκάλας που εκτελέστηκε το 1947 στην Ξηριώτισσα της Λαμίας και εγκαλεί τη δημοτική αρχή για ανοχή που - όπως λέει - επέδειξε στο ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ σημειώνει ότι τοποθέτησε την πλακέτα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος, εκφράζοντας τις διαθέσεις μεγάλης μερίδας των κατοίκων του Παλαμά και με την οικονομική στήριξη του λαού της περιοχής, για να τιμήσει την Παλαμιώτισσα κομμουνίστρια δασκάλα Βαγγελίτσα Κουσιάντζα για την προσφορά της στους λαϊκούς αγώνες.

Η εκδήλωση και η τοποθέτηση της πλακέτας - συνεχίζει - που έλαβε πανελλαδική δημοσιότητα με όλα τα διαθέσιμα μέσα (δημοσιεύματα, αφίσες, πανό κ.λπ.), διοργανώθηκε «ντάλα μεσημέρι», με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κατοίκων του Παλαμά και της ευρύτερης περιοχής, αναδεικνύοντας στοιχεία της προσωπικότητας των αγωνιστών και κορυφαίες πλευρές της τοπικής ιστορίας, άγνωστες σε μεγάλα τμήματα της νεολαίας. Το σημείο τοποθέτησης υποδείχτηκε με βάση την απόφαση του ΔΣ της Δημοτικής Κοινότητας, με αριθμό 8/2017, που γνωμοδότησε θετικά σε σχετικό αίτημα. Υπενθυμίζει, ακόμα, πως το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά αποφάσισε θετικά επί του αιτήματος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, με 10 θετικές ψήφους επί των 18 παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, αφού επισημαίνει πως «ήταν αναμενόμενη και δεν μας προκαλεί καμιά έκπληξη η αντίδραση γνωστού για τις αντικομουνιστικές απόψεις και υποψηφίου με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη», καλεί τον δήμαρχο Παλαμά:

-- Να μην αγνοήσει την πολιτική επιλογή της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που εκφράστηκε με την ψήφο του.

-- Να μην ενδώσει στις πιέσεις των πολιτικών απογόνων των εκτελεστών της Βαγγελίτσας Κουσιάντζα.

-- Να συνταχτεί ηθικά με τις ανάγκες των καιρών και να μην επιτρέψει με τη στάση του την καλλιέργεια σκοταδιστικών και αντικομμουνιστικών αντιλήψεων που σκόπιμα και μεθοδικά προβάλλονται από συγκεκριμένους κύκλους του Παλαμά και όχι μόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ