Πέμπτη 3 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση με αίτημα να κλείσει άμεσα η χωματερή στη Φυλή

Την Κυριακή 6 Μάη, στις 11.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία των Ανω Λιοσίων

Associated Press

Κινητοποίηση με αίτημα «Να κλείσει τώρα η χωματερή στη Φυλή - Διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού» διοργανώνουν την Κυριακή 6 Μάη, στις 11.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία των Ανω Λιοσίων, το Συνδικάτο Οικοδόμων (Παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων (Παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), η Ενωση ΕΒΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου, ο Σύλλογος Γυναικών Ανω Λιοσίων (ΟΓΕ), ο Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου (ΟΓΕ) και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Α. Λιοσίων - Ζεφυρίου - Καματερού.

Σε σχετική ανακοίνωση, τα σωματεία και οι φορείς επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Ο ΧΥΤΑ Φυλής, που εξακολουθεί να λειτουργεί και να επεκτείνεται, αποτελεί υγειονομική "βόμβα" έτοιμη να εκραγεί. Για τη σημερινή κατάσταση έχουν σοβαρές ευθύνες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και βεβαίως η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Αιτήματα της κινητοποίησης είναι:

  • Να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η επιδημιολογική μελέτη που με βάση τα δημοσιεύματα έχει στα χέρια της η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής του δήμου μας.
  • Αμεσο και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων που συντελούνται μέσα και γύρω από αυτόν. Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στο παλιό λατομείο Μουσαμά.
  • Να αποκλειστεί η ενιαία περιοχή των Ανω Λιοσίων - Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Φυλής (Θριάσιο Πεδίο) από οποιαδήποτε ρυπογόνο δραστηριότητα.
  • Οχι στην καύση των απορριμμάτων.
  • Η εξεύρεση νέων χώρων να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, με κριτήριο την ποιότητα ζωής του λαού.
  • Οχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση μέρους ή του συνόλου στον τομέα της καθαριότητας. Διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων με μόνιμες σταθερές θέσεις εργασίας και πλήρη δικαιώματα.
  • Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έναρξη του έργου της απορρύπανσης της ευρύτερης περιοχής γύρω από τον ΧΥΤΑ Φυλής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ