Πέμπτη 3 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) πραγματοποίησε συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων, όπου συζητήθηκαν θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης. Η ΑΣΓΜΕ ενημέρωσε το ΔΣ των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης για τις θέσεις της και τις αποφάσεις Συνεδρίων της ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που έχουν λάβει Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων ενάντια στα ναρκωτικά και άλλες εξαρτήσεις (αλκοόλ, διαδίκτυο).

«Θέσαμε την ανάγκη να ενισχυθεί ο ρόλος των Κέντρων Πρόληψης για ουσιαστικές παρεμβάσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ειδικά σήμερα που έχει ενταθεί η πίεση να αμβλυνθούν αντιστάσεις απέναντι στα ναρκωτικά και να αθωωθεί ένα ναρκωτικό όπως η κάνναβη», σημειώνει η ΑΣΓΜΕ σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΑΣΓΜΕ δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης και έθεσε ότι σήμερα ο δρόμος για να ενισχυθεί ο ρόλος τους περνά μέσα από:

  • Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους, με την ίδρυση ενός Ενιαίου Φορέα Πρόληψης και όχι τα 75 Κέντρα Πρόληψης να ανήκουν σε 63 διαφορετικές Αστικές Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Εταιρείες.
  • Τους μαζικούς διορισμούς επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στα Κέντρα Πρόληψης, με μόνιμες εργασιακές σχέσεις.
  • Την οικονομική στήριξη των Κέντρων Πρόληψης, με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Την κάλυψη όλης της χώρας με Κέντρα Πρόληψης, αφού σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, η Ανατολική Αττική και το Λασίθι στην Κρήτη, οι μαθητές δεν έχουν πρόσβαση σε προγράμματα Πρόληψης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ