Παρασκευή 4 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΜΟΥΡΘΙΑ
«Βλέποντας» ψηλά, σε φόντο αναμνήσεων

Στην πρόκληση της κατάκτησης του τρίτου ευρωπαϊκού της τροπαίου ρίχνεται από σήμερα η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Eurokinissi

Στην πρόκληση της κατάκτησης του τρίτου ευρωπαϊκού της τροπαίου ρίχνεται από σήμερα η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ
Στη μάχη του Φάιναλ 4 του FIBA Champions League ρίχνεται απόψε η ΑΕΚ, αντιμετωπίζοντας στο ΟΑΚΑ την ισπανική Μούρθια, στον δεύτερο ημιτελικό. 50 χρόνια μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο Καλλιμάρμαρο (1968) και 18 μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα (2000), η «Ενωση», έχοντας το ρόλο της «οικοδέσποινας» της τελικής φάσης και με όπλο τον κόσμο της, στοχεύει στο τρίτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο, το οποίο θα καταστήσει ακόμα πιο επιτυχημένη τη σεζόν κατά την οποία επέστρεψε και στους εγχώριους τίτλους μετά από 13 χρόνια, με την κατάκτηση του Κυπέλλου το Φλεβάρη.

ΑΕΚ: Να αρπάξει την ευκαιρία

Παρά τα σκαμπανεβάσματα στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας φέτος, στην ΑΕΚ δηλώνουν αισιόδοξοι πως η ευκαιρία που τους προσφέρεται για ευρωπαϊκό τίτλο δεν θα πάει χαμένη. Ο Ντράγκαν Σάκοτα παραδέχτηκε το μέτριο ξεκίνημα στη διοργάνωση, πρόσθεσε όμως ότι στη συνέχεια η ομάδα του πήρε δύσκολα και καθοριστικά παιχνίδια. Πλέον, όπως είπε, ενόψει του Φάιναλ 4 της Αθήνας αυξάνονται οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις. Η παρουσία της ΑΕΚ στην τετράδα, συνέχισε, αποτελεί το επιστέγασμα της ανοδικής πορείας που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια. Μιλώντας για τη Μούρθια, τη χαρακτήρισε σπουδαία και δυνατή ομάδα και την πορεία της εντυπωσιακή, και γι' αυτό χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και σεβασμού. Στα ευχάριστα για τον κόουτς της ΑΕΚ είναι το γεγονός πως θα έχει στη διάθεσή του τον Ντούσαν Σάκοτα, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

ΜΟΥΡΘΙΑ: Ερχεται «φουριόζα»


Κάνοντας σπουδαίο δεύτερο γύρο στη φάση των ομίλων και προερχόμενη από δύο νίκες επί της τουρκικής Καρσίγιακα στα προημιτελικά, η Μούρθια παρουσιάζεται στην τελική φάση ιδιαίτερα «φουριόζα» και με υψηλές προσδοκίες, κάτι που δεν έκρυψε και ο τεχνικός της, Ιμπον Ναβάρο. Ερωτηθείς για το πλεονέκτημα που δίνει θεωρητικά στην ΑΕΚ ο τόπος διεξαγωγής του Φάιναλ 4, παρατήρησε ότι η ομάδα του έδειξε φέτος να είναι καλύτερη εκτός έδρας. Αν και χρειάστηκε μεγάλο διάστημα να βρεθεί η χημεία των παικτών, είπε, όταν αυτό επιτεύχθηκε η απόδοση ανέβηκε αρκετά. Κορυφαία ονόματα της Μούρθια αποτελούν οι Οβιέ Σόκο (φόργουορντ) και Αουγκούστο Λίμα (σέντερ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ