Τετάρτη 9 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελεύθερος και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός

Ελεύθερος θα αφεθεί και ο Γκιουζέλ Αχμέτ, ένας από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλη του 2016, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα.

Ο Τούρκος αξιωματικός, με απόφαση της 10ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Ασύλου, θα αφεθεί ελεύθερος καθώς του χορηγήθηκε άσυλο, με την ίδια νομική βάση, σκεπτικό και επιχειρηματολογία της αντίστοιχης απόφασης για τον πρώτο Τούρκο αξιωματικό (συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου). Υπενθυμίζεται ότι ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου αφέθηκε ελεύθερος πριν από λίγες μέρες με απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας και τώρα μένει σε άγνωστη τοποθεσία, φρουρείται από αστυνομικές δυνάμεις και έχει την υποχρέωση καθημερινής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόκειται να υποβάλει αίτηση ακύρωσης και αναστολής της απόφασης, με την οποία δίνεται άσυλο στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό, όπως είχε κάνει και με τον πρώτο. Να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι στρατιωτικοί αφού ολοκληρώνεται το 18μηνο, που είναι ο ανώτατος χρόνος διοικητικής κράτησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ