Σάββατο 13 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Εκθεσιακές περιπλανήσεις

Εργο της Αμ. Πετσάλη
Εργο της Αμ. Πετσάλη
Εγκαινιάζεται στις 23 του Οκτώβρη (8.30μμ) στην αίθουσα τέχνης «ΖΗΤΑ-ΜΙ» (Πρ. Κορομηλά 1) έκθεση των: Σταύρου Βαλκάνη, Αλεξάνδρας Λαγούδη και Αλέξανδρου Σιμόπουλου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 του Νοέμβρη.

  • Στην αίθουσα τέχνης «Παρατηρητής» (Π. Π. Γερμανού 25, Θεσσαλονίκη) παρουσιάζεται έκθεση έργων της χαράκτριας Λεώνης Βιδάλη, με τίτλο «Υπάρχουν άραγε ιδέες πραγματικά καινούριες;».
  • Με την έκθεση δύο νέων καλλιτεχνών, της Ελπίδας Πανονίδου και της Εμμυς Χατζηφωτιάδου, άνοιξε τη φετινή εκθεσιακή περίοδο η Αίθουσα Τέχνης «Τερρακόττα» (Χρ. Σμύρνης 13, Θεσσαλονίκη). Οι ανάγλυφες ιστορίες της Ελπίδας Πανονίδου θυμίζουν σκηνικά. Φτιάχνει κολάζ με χιλιάδες αποκόμματα περιοδικών, πόλεις ή τοπία όπου σκαρφαλώνουν και παίζουν παιδιά, ορίζοντας το χώρο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με το χρώμα, τις διαστάσεις, το χώρο, αλλά και τις διαθέσεις. Τα έργα της Εμμυς Χατζηφωτιάδου είναι εικόνες, «δημιουργημένες» από στοιχεία της πραγματικότητας ή φωτογραφίες που τις επεξεργάζεται πριν τις εντάξει στο έργο της και που τις πλαισιώνει με έντονα χρώματα και χειρονομιακούς γραφισμούς.
  • Είκοσι πέντε καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αίθουσας Τέχνης «Ατριον» (Τσιμισκή 94) να συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Πτερόεντα». Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 16 του Οκτώβρη και παρουσιάζουν έργα τους οι: Μ. Αναστασίου, Α. Βερούκας, Γ. Δρούτσας, Ε. Ευθυμιάδης, Ε. Ζαχαράκη, Π. Ζουμπουλάκης, Χ. Καράς, Φ. Κουζούνης, Σ. Κουρσάρης, Δ. Μαρούδα, Φ. Μιχαηλίδη, Δ. Μυταράς, Κ. Παπατριανταφυλλόπουλος, Β. Σπεράντζας, Ν. Στεφάνου, Π. Φειδάκης κ.ά.
  • Εκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Πετσάλη φιλοξενείται έως τις 31 του Οκτώβρη στο Χώρο Σύγχρονης Τέχνης «Αμυμώνη» (πλατεία Ν. Μπότσαρη, Ιωάννινα).
  • «Φωτεινά» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Νίκου Καραλή που εγκαινιάζεται στις 17 του Οκτώβρη στην αίθουσα τέχνης «Τζάμια - Κρύσταλλα» (Σκαλίδη 35, Χανιά). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27/10.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ