Τετάρτη 16 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση κτηνοτρόφων στην Ηλεία

Από την κινητοποίηση ενάντια στην «κατρακύλα» στις τιμές παραγωγού σε γάλα και κρέας
Από την κινητοποίηση ενάντια στην «κατρακύλα» στις τιμές παραγωγού σε γάλα και κρέας
Δυναμική και με μεγάλη συμμετοχή νέων κτηνοτρόφων ήταν η κινητοποίηση που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή στον Πύργο η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, ενάντια στην «κατρακύλα» που σημειώνουν το τελευταίο διάστημα οι τιμές παραγωγού στο γάλα και στο κρέας.

Οι κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Αγ. Γεωργίου, όπου απέκλεισαν συμβολικά το οδικό δίκτυο, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία στον Πύργο, διαδηλώνοντας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με πρώτη στάση στην πλατεία Κολοκοτρώνη και τελικό προορισμό το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου φώναξαν συνθήματα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ.

Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν: Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους και μείωση του κόστους παραγωγής. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τη μείωση της τιμής στο γάλα, που επιβάλλουν σχεδιασμένα οι μεγάλες βιομηχανίες. Ουσιαστικούς ελέγχους από τον ΕΛΟΓΑΚ για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων, το ισοζύγιο γάλακτος και τις «ελληνοποιήσεις» εισαγόμενου γάλακτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ