Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εντονες αντιδράσεις για τη σχολική στέγη

Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Νομαρχία πραγματοποίησαν χτες γονείς, μαθητές και καθηγητές του 2ου Ενιαίου Πειραματικού Λυκείου και του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, απαιτώντας να μην προχωρήσει η μεταστέγασή τους από το ακατάλληλο διδακτήριο της οδού Κριεζώτου στα λυόμενα κτίρια της παραλίας κοντά στο Μέγαρο Μουσικής. Γονείς και μαθητές ζητούν να συνεχίσουν τα μαθήματα στο κτίριο της Κριεζώτου έως ότου πιστοποιηθεί επίσημα η καταλληλότητα των λυομένων (αν αυτό είναι δυνατό να συμβεί) και ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος οριστικής στέγασης σε κατάλληλο διδακτήριο.

Στο μεταξύ ήδη οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να εμποδίσουν τη μεταστέγαση από ένα ακατάλληλο κτίριο σε ένα άλλο και να εμποδίσουν τη διαιώνιση του προβλήματος. Την Παρασκευή μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατέθεσε ο Σύλλογος του 2ου Λυκείου και χτες Δευτέρα ο Σύλλογος του 1ου Γυμνασίου.

Μάλιστα αιτιολογώντας τις αντιδράσεις τους, οι γονείς, σημειώνουν πως υπάρχει κίνδυνος για την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών και ενδεικτικά αναφέρουν ότι την πρώτη κιόλας μέρα παρουσίας των παιδιών στα λυόμενα, έπεσε ένα παράθυρο την ώρα που μαθητής επιχειρούσε να το ανοίξει. Επίσης καταγγέλλουν πως οι αίθουσες διδασκαλίας είναι πολύ μικρές, οι χώροι υγιεινής δεν επαρκούν για τις ανάγκες των 350 μαθητών, δε λειτουργεί κυλικείο, δεν υπάρχει στοιχειώδης ηχομόνωση (οι μαθητές παράλληλα με το δικό τους παρακολουθούν και το μάθημα της διπλανής τάξης), ούτε καν η απαιτούμενη θερμομόνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ