Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων

Το ΚΚΕ με Ερώτησή του φέρνει στη Βουλή τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσπρωτία

Τις τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών και υλικοτεχνικής υποδομής στα δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσπρωτία, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Σπύρος Στριφτάρης, προς τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου.

«Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, έχει συγκεκριμένες εκφράσεις και στην Παιδεία με την προώθηση της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης, αλλά και με τη χρόνια υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η πολιτική αυτή προκαλεί σημαντικότατα προβλήματα, όπως συμβαίνει στα δημόσια σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσπρωτία. Παρόλο που πέρασε πάνω από ένας μήνας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, 99 καθηγητές ή το 25% του συνόλου εξακολουθούν να λείπουν, όπως και πολλά σχολικά βιβλία (30 τίτλοι). Οξύτατα είναι και τα προβλήματα στην κτιριακή υποδομή, αφού λείπουν πολλές σχολικές αίθουσες», υπογραμμίζεται στην Ερώτηση.

Η εκρηκτική κατάσταση έχει κυριολεκτικά «σηκώσει στο πόδι» τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους κατοίκους του Νομού Θεσπρωτίας, που διεκδικούν αγωνιστικά άμεση επίλυση των οξύτατων προβλημάτων, που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Ρωτάται ο υπουργός Παιδείας ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία, καθώς και τα προβλήματα κτιριακής υποδομής των δημόσιων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Θεσπρωτίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ