Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποιήσεις για πρόσληψη εκπαιδευτικών

Σε κλείσιμο όλων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσπρωτίας προχωρούν σήμερα οι μαζικοί φορείς του νομού και διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας στις 10 το πρωί. Οι φορείς της Θεσπρωτίας που αποφάσισαν την κινητοποίηση είναι: Νομάρχης και ΝΑ, δήμαρχοι και ΔΣ Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Φιλιατών, Συβότων, πρόεδρος και ΚΣ Πέρδικας, Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, Ενωση Γονέων Ηγουμενίτσας και ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας.

Την άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το ΕΛ Καρπενησίου ζητούν, με απόφασή τους, οι εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας του σχολείου. Οι μαθητές ζητούν να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα της έλλειψης έξι εκπαιδευτικών (χημικός, βιολόγος, οικονομολόγος, πληροφορικής, αγγλικών, ελεύθερου δικαίου) στο σχολείο, αλλά και να διοριστούν άμεσα διοικητικοί υπάλληλοι για τη διεκπεραίωση καθηκόντων, τα οποία επιτελούν τώρα καθηγητές πέραν του εκπαιδευτικού τους λειτουργήματος.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου - Λυκείου Γαυρίου στην Ανδρο, απαιτώντας να σταλούν οι εκπαιδευτικοί που λείπουν από το σχολείο, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί ήδη 200 διδακτικές ώρες. Οι γονείς προχώρησαν, επίσης, σε κινητοποίηση και στο λιμάνι του νησιού, ενημερώνοντας τους πολίτες για την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν αυτοί και τα παιδιά τους, ενώ είναι διατεθειμένοι να κινηθούν και με νομικό τρόπο, προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο: καθηγητές για τα παιδιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ