Τετάρτη 23 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να δοθεί άμεσα λύση στην επικίνδυνη κατάσταση στο ΠΓΝΠ Ρίου

Με αφορμή τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις επαναλαμβανόμενες αναβολές των τακτικών χειρουργείων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και τα οποία επιβεβαιώνουν τη διαρκή επιδείνωση της κατάστασης στο χώρο της Υγείας, η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Ο κορεσμός της ΜΕΘ (σ.σ. Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) από έκτακτα περιστατικά και η έλλειψη κλινών, εξοπλισμού και προσωπικού έχουν διαμορφώσει μία κατάσταση επικίνδυνη για τους ασθενείς, όχι μόνο της Πάτρας αλλά συνολικά του νομού. Το ΠΓΝΠ του Ρίου καλύπτει περιστατικά ολόκληρης της Υγειονομικής Περιφέρειας (Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Ηπειρο και νησιά Ιονίου), λόγω της έλλειψης κλινών, της υπολειτουργίας και της υποστελέχωσης των περιφερειακών νοσοκομείων και των ΜΕΘ.

Τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, όπως της Κεφαλονιάς, του Αιγίου και του Αγρινίου, συνεχώς παραμένουν είτε με ανεπαρκές προσωπικό, είτε χωρίς εξοπλισμό. Δεν μπορούν όμως οι ανάγκες που προέκυψαν να καλυφθούν με τον τρόπο που προτείνει η 6η ΥΠΕ, δηλαδή με μεταφορά κρεβατιών και εξοπλισμού από άλλα νοσοκομεία και αναδιάταξη - μετακίνηση προσωπικού από άλλες κλινικές. Οι μετακινήσεις προσωπικού θα αποδυναμώσουν επιπλέον τις κλινικές που οριακά λειτουργούν, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που ήδη εξαντλείται σε απανωτές εφημερίες, θα επωμιστεί επιπλέον ευθύνες. Ούτε η μεταφορά εξοπλισμού από άλλα νοσοκομεία της περιοχής μπορεί να είναι λύση, την ώρα που δεκάδες ασθενείς μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Πάτρας, αφού τα περιφερειακά αδυνατούν.

Η αποδυνάμωση νοσοκομείων και κλινικών σε προσωπικό και εξοπλισμό μπορεί να λύσει προσωρινά το πρόβλημα της ΜΕΘ του Ρίου, θα δημιουργήσει όμως επιπλέον προβλήματα που δεν θα μπορούν να λυθούν με μεσοβέζικες λύσεις.

Η έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού αποτελούν συνολικό πρόβλημα στο Νοσοκομείο, το Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας προσπαθεί να καλύψει την έλλειψη ογκολογικής κλινικής σε ολόκληρη την Περιφέρεια, ενώ 11 δημόσια κέντρα αποκατάστασης - αποθεραπείας στην περιοχή είτε παραμένουν κλειστά είτε υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να οδηγούνται σε ιδιωτικά».

Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «η πολιτική που εφαρμόζει για την Υγεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και οι προηγούμενες (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), είναι αυτή που έχει οδηγήσει το σύνολο των νοσοκομείων σε αδυναμία λειτουργίας και παράδοσή τους στα χέρια των επιχειρηματιών. Η πολιτική που θεωρεί την Υγεία του λαού "κόστος", την ώρα που χρηματοδοτεί τους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο της Υγείας. "Ανάπτυξη" στο χώρο της Υγείας σημαίνει κέρδη για τους επιχειρηματίες, φθηνούς εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, και ανεπαρκείς παροχές Υγείας».

Η ΤΕ Αχαΐας απαιτεί να δοθεί λύση, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στην επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ΠΓΝΠ Ρίου. Με πλήρη κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό και πλήρη κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας. Με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό. Με αναβάθμιση και ενίσχυση των Περιφερειακών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

  • Η ΤΕ Αχαΐας θα πραγματοποιήσει περιοδείες και συναντήσεις σήμερα, στις 9 π.μ. στο ΠΓΝ Αγιος Ανδρέας, και αύριο, στις 12.30 μ.μ. στο ΠΓΝΠ Ρίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ