Τετάρτη 23 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «MARINA BEACH»
Αντιμέτωποι με μειώσεις μισθών

Τις μειώσεις μισθών και τους εκβιασμούς με τους οποίους επιχειρεί η εργοδοσία του ξενοδοχείου «Marina Beach» (όμιλος Παπακαλιάτη) να τις επιβάλει, καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου. Το περασμένο Σάββατο, η Επιτροπή Αγώνα προχώρησε σε κινητοποίηση έξω από τις πύλες του ξενοδοχείου.

Με το ξεκίνημα της σεζόν, όπως εξηγεί, η εργοδοσία προσπάθησε να δημιουργήσει Ενωση Προσώπων με σκοπό την επίθεση στους μισθούς των παλιότερων εργαζομένων. Καθώς η προσπάθεια αυτή δεν πέρασε, «επιστράτευσε τις απειλές για απόλυση όσων δεν υπογράψουν μειώσεις που έφταναν μέχρι και τα 300 ευρώ», σημειώνει η Επιτροπή.

Επισημαίνει ότι συνένοχη στην επίθεση αυτή είναι και η πλειοψηφία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: «Την ώρα που οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν να μη μειωθούν οι μισθοί τους και χρειάζονταν την ουσιαστική στήριξη του Σωματείου για να αντιμετωπίσουν το φόβο και την τρομοκρατία που καλλιεργεί η εργοδοσία, η νέα ηγεσία (ακριβώς όπως και η παλιά) τους έδεσε χειροπόδαρα για λογαριασμό της εργοδοσίας, προτείνοντας μειώσεις 10%!», υπογραμμίζει.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου να μη συμβιβαστούν με τις μειώσεις και να μπουν στη μάχη για να υπερασπιστούν τους μισθούς και τα δικαιώματά τους, να οργανωθούν και να φτιάξουν επιτροπή στο ξενοδοχείο «που θα συντονίσει την πάλη και θα διασφαλίσει την ενότητα των συναδέλφων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ