Τετάρτη 23 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Παράταση της ομηρίας και των άθλιων συμβάσεων έργου «υπόσχεται» η κυβέρνηση

Συγκέντρωση χτες στο υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών

Eurokinissi

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών έκαναν χτες οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων.

Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, που ξεκίνησε χτες και συνεχίζεται σήμερα, τα Σωματεία και οι Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλούν σε αγώνα με αιχμή το αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία, ενάντια στο καθεστώς της ομηρίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Σήμερα Τετάρτη, το Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά και η Επιτροπή Αγώνα στις σχολικές καθαρίστριες στην Αθήνα καλούν στις 10 π.μ. στο δημαρχείο της Αθήνας (οδός Λιοσίων), διεκδικώντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά και τον τερματισμό της πρακτικής των καθυστερήσεων στην καταβολή των δεδουλευμένων.

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας «θάβει» το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Η λήξη της σχολικής χρονιάς φέρνει σε χιλιάδες εργαζόμενους άγχος και ανασφάλεια, καθώς οι συμβάσεις έργου λήγουν τον προσεχή Ιούνη, αφήνοντάς τους «στον αέρα».

Η χτεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, επιβεβαίωσε πως αυτό που δρομολογεί η κυβέρνηση, με τις ευλογίες της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), είναι η παράταση της ομηρίας και του άθλιου καθεστώτος των συμβάσεων έργου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός έκανε λόγο για διετή παράταση των συμβάσεων έργου, καλώντας μάλιστα τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας να διαμορφώσουν από κοινού τις εν λόγω συμβάσεις. Είχαν προηγηθεί, στη σύσκεψη με προέδρους σωματείων που οργάνωσε η Ομοσπονδία, τοποθετήσεις συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΜΕΤΑ, που έκαναν λόγο για διετή παράταση των συμβάσεων, στρώνοντας το δρόμο για την πρόταση της κυβέρνησης και βάζοντας «στον πάγο» το αίτημα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στο μεταξύ, το καθεστώς των συμβάσεων έργου θα συνεχίσει να στερεί τους εργαζόμενους από μια σειρά βασικά δικαιώματα, όπως για παράδειγμα από τις άδειες.

Τα Σωματεία και οι Επιτροπές Αγώνα, με αφορμή την απεργία, αναδεικνύουν την ανάγκη για κοινή πάλη των εργαζομένων στον κλάδο, κόντρα στις λογικές διαχωρισμού τους: «Είναι ανάγκη σήμερα να συζητήσουμε για ενιαία Συλλογική Σύμβαση στον κλάδο της καθαριότητας. Να κάνουμε στην άκρη το διαχωρισμό, τη διάσπαση του κλάδου, που εξυπηρετεί το κράτος, την εργοδοσία, τις εργολαβίες. Ιδια ή παραπλήσια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στα νοσοκομεία, είτε εργάζονται με συμβάσεις εργολάβων είτε με τις πολυδιαφημιζόμενες κυβερνητικές συμβάσεις. Ιδια ή παραπλήσια προβλήματα στους μισθούς και στη διάρκεια της εργασίας αντιμετωπίζει το σύνολο του κλάδου που εργάζεται φαινομενικά στο Δημόσιο, δηλαδή σε Οργανισμούς, φορείς, χώρους Υγείας και Εκπαίδευσης, υπηρεσίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ