Τετάρτη 30 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CHAMPIONS LEAGUE
Διατήρησε το τρόπαιο η Ρεάλ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, που επικράτησε της Λίβερπουλ με 3-1 στον τελικό του Champions League στο Κίεβο. Ηταν η 4η κατάκτηση τις τελευταίες 5 σεζόν και 13η συνολικά για την πολυνίκη της πρώτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (με μεγάλη διαφορά από τη 2η της σχετικής λίστας Μίλαν, η οποία έχει 7 κατακτήσεις).

Πρωταγωνιστής του τελικού ήταν ο Γκάρεθ Μπέιλ. Με το σκορ στο 1-1 από τα γκολ του Μπενζεμά στο 51' για τη Ρεάλ και του Μανέ στο 55' για τη Λίβερπουλ, ο Ουαλός μπαίνοντας ως αλλαγή πέτυχε δύο γκολ (63', 84') τα οποία και έκριναν την αναμέτρηση υπέρ της Ρεάλ.

Ο τελικός σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του κατά γενική ομολογία κορυφαίου παίκτη της Λίβερπουλ φέτος, Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος βγήκε με αναγκαστική αλλαγή στα μισά του α' μέρους, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η Ρεάλ έχασε με τραυματισμό ένα δικό της βασικό ατού, τον Ντάνι Καρβαχάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αγγλική ομάδα μοιραίος στάθηκε ο Γερμανός τερματοφύλακάς της, Λορίς Κάριους, ο οποίος φέρει σοβαρή ευθύνη για τα δύο από τα τρία γκολ της Ρεάλ. Αρχικά υπέπεσε σε παιδαριώδες λάθος που επέτρεψε στον Μπενζεμά να ανοίξει το σκορ, και λίγο πριν το τέλος, κάνοντας κακή εκτίμηση, απέτυχε να αποκρούσει μακρινό σουτ του Μπέιλ, με αποτέλεσμα το τρίτο και καθοριστικό γκολ για την ισπανική ομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ