Τετάρτη 30 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την αύξηση της επιχορήγησης στον αθλητισμό των ΑμεΑ

Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η ΕΑΟΜ - ΑμεΑ και τα σωματεία του χώρου ήταν το αντικείμενο της Ερώτησης προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Δελής, Νίκος Καραθανασόπουλος και Γιώργος Λαμπρούλης.

Στην Ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Η ετήσια τακτική επιχορήγηση της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού - παρ' όλη την εκτεταμένη και πολυδιάστατη αθλητική της δραστηριότητα, με την καλλιέργεια 20 αθλημάτων - ανέρχεται στα 900.000 ευρώ περίπου. Το ποσό αυτό σε καμία περίπτωση δεν αρκεί από μόνο του για την υλοποίηση των μαζικών αθλητικών δράσεων, αλλά και του αγωνιστικού σχεδιασμού για τις Εθνικές ομάδες. Αυτό αναγκάζει την Ομοσπονδία να στραφεί σε χορηγούς, που όμως - σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας - δεν μπορούν να καλύψουν συνολικά τις ανάγκες.

Επιπλέον, τα 60 αθλητικά σωματεία ΑμεΑ, μέλη της ΕΑΟΜ - ΑμεΑ, λαμβάνουν από μηδενική έως ελάχιστη επιχορήγηση, με τάση να καταργηθεί πλήρως. Το γεγονός αυτό δυσκολεύει τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα και σε άλλες δράσεις. Οσα σωματεία δεν έχουν να βάλουν από την τσέπη των διοικούντων, των αθλητών και των γονιών τους τα έξοδα για τη συμμετοχή σε πρωταθλήματα (μεταφορά, διαμονή κ.λπ.), αποκλείονται.

Ερωτάται η κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε να ενισχυθεί η επιχορήγηση της Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, και ιδιαίτερα των Σωματείων που είναι μέλη της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ