Τετάρτη 30 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για την ανάγκη σύγχρονων, δημόσιων, δωρεάν παιδικών σταθμών

Την ανάγκη για σύγχρονους, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς σε κατάλληλα σύγχρονα και ασφαλή κτίρια, με πλήρες προσωπικό, που να μη μένει κανένα παιδί εκτός, τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε Ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, το κείμενο της Ερώτησης του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου έχει ως εξής:

«Με βάση τα στοιχεία για το 2017, 24.000 παιδιά αποκλείστηκαν από τα κουπόνια για δωρεάν παιδικούς σταθμούς ("voucher"), χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά οι περίπου 17.000 αιτήσεις που εξαρχής δεν κρίθηκαν έγκυρες, αλλά και οι χιλιάδες φτωχές οικογένειες που δεν κατέθεσαν καν αίτηση, γιατί μπορεί να είχαν εισόδημα ένα ευρώ παραπάνω από τα εισοδηματικά κριτήρια. Επιπλέον, 10.000 παιδιά πήραν "vοucher" χωρίς να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, αφού δεν υπήρχε αντίστοιχη δομή στην περιοχή τους.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την ίδρυση 400 νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών για 10.000 παιδιά, πέρα από το ότι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν το σύνολο των αναγκών των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, αφού τα κονδύλια που προβλέπονται είναι εξαιρετικά περιορισμένα, σηματοδοτούν τη μείωση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών για όλα τα παιδιά. Αυτό σημαίνει και τη μετακύλιση του κόστους όσο και των ελλείψεων στις πλάτες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί είναι το κλείσιμο προς το παρόν τριών παιδικών σταθμών στο δήμο της Αθήνας, με δικαιολογία την ακαταλληλότητα των κτιρίων σύμφωνα με το ΠΔ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που θέτει αυστηρές προδιαγραφές, αλλά δεν προβλέπει καμία χρηματοδότηση για την κατασκευή νέων ή την ανακαίνιση των υπαρχόντων κτιρίων.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στο αίτημα:

-- Κανένα παιδί να μη μένει εκτός παιδικού σταθμού.

-- Για σύγχρονους, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς, χωρίς κουπόνια, ελλείψεις και αποκλεισμούς σε κατάλληλα σύγχρονα και ασφαλή κτίρια με πλήρες προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ